Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil adus la spitalul Iași în stare gravă după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren

InfoNeamt.ro
smurd

Un copil de 12 ani care a urcat pe un vagon de tren a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi după ce a fost electrocutat, a informat vineri dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la serviciul de urgenţă 112 a fost primit un apel telefonic prin care se cerea ajutor de specialitate pentru un copil care a suferit un accident prin electrocuţie.

Citește și: BREAKING Dragnea a SCOS IEPURELE DIN PĂLĂRIE în fața judecătorilor...

"A intervenit echipa de terapie intensivă SMURD Iaşi şi a găsit copilul căzut de pe un vagon. Accidentul s-a produs cel mai probabil prin arcul electric care a afectat copilul aflat pe un vagon de tren. Sunt mai multe traumatisme şi arsuri. Estimarea la locul intervenţiei este de 30% arsuri de gradul II. Pacientul a fost preluat, s-a început reumplerea volemică, protejarea zonei arse şi tratamentul zonei arse şi tratamentul sedativ", a declarat dr. Cimpoeşu.

Copilul a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria", pentru a primi îngrijiri medicale în terapie intensivă şi tratament de specialitate în clinica de chirurgie plastică şi arsuri.

"Copilul în vârstă de 12 ani a suferit politraumatism şi electrocuţie, şi arsură de 40% din corp prin flacără electrică. Copilul a fost admis în terapie intensivă, s-a intevenit chirurgical în medicină de urgenţă, s-a practicat excizia zonelor arse şi grefarea zonelor. Ca şi bilanţ lezional, arsura este pe suprafaţă de 45-50% din suprafaţă corporală gradul 2B şi 3. S-a recurs la pansamentul cu presiune negativă. În acest moment ne pregătim la un procedeu de epurare extrarenală, care este un fel de dializă. Copilul este în stare gravă dar este stabil, dar potenţialul de agravare a stării lui este din cauza electrocuţiei", a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi.

Medicii spun că astfel de situaţii se întâmplă în fiecare an, cele mai multe victime fiind adolescenţii, motiv pentru care reiterează importanţa educaţiei şi prevenţiei făcute atât la şcoală cât şi acasă, de către părinţi şi familie.

Citește și: BREAKING CONFESIUNEA lui DRAGNEA devoalată de PONTA în fața judecătorilor...

"Recomandarea este prevenţia făcută atât de şcoală cât şi de părinţi, bunici, familie. Copiii şi tinerii trebuie să ştie că urcarea pe un vagon de cale ferată sub firele de înaltă tensiune reprezintă un risc foarte mare, un risc care duce la electrocuţie. Uneori se instalează stop cardio-respirator imediat după electrocuţie, dar de fiecare dată apar arsuri grave şi posibile traumatisme prin cădere întrucât se formează un arc voltaic iar persoana este aruncată de pe vagon. Importantă este prevenţia. Ea poate salva cu adevărat. Din experienţa UPU-SMURD Iaşi, cele mai multe cazuri au fost cu evoluţie nefavorabilă, cu arsuri pe suprafaţă extinsă, cu zile multe şi grele de spitalizare în terapie intensivă, cu intervenţii chirurgicale repetate, majore, extrem de importante, iar păcate unele cazuri au avut evoluţie nefavorabilă spre deces", a explicat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.