Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil palestinian, mort la câteva zile după ce a fost împușcat de forțele israeliene în timpul unui raid în Cisiordania

captură youtube.com
cisiordania, israel, protest, conflict, palestinieni

Un băiat palestinian a murit din cauza unei răni prin împușcare la câteva zile după un raid israelian în Cisiordania, potrivit Reuters și Mediafax.

Un băiat palestinian în vârstă de 12 ani a murit luni după ce la sfârșitul lunii septembrie a fost împușcat de forțele israeliene în timpul unui raid în Cisiordania, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății.

Mahmoud Samoudi a fost împușcat în abdomen în timpul unei operațiuni israeliene în Jenin, la 28 septembrie. Atunci, au fost uciși patru palestinieni înarmați și au fost răniți aproximativ 40 de palestinieni.

Luni, mai mulți bărbați au purtat trupul lui Mahmoud Samoudi, acoperit cu un steag palestinian, într-o procesiune funerară.

Armata israeliană a declarat că forțele sale s-au luptat cu bărbați înarmați după ce au apărut revolte în timpul operațiunii sale în zonă și că circumstanțele morții băiatului sunt în curs de examinare.

Vestea morții lui Samoudi a venit după un weekend dificil în Cisiordania, în timpul căruia patru adolescenți palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în incidente separate.

Peste 100 de palestinieni din Cisiordania au fost uciși în acest an, cei mai mulți de la sfârșitul lunii martie, de când Israelul a lansat o operațiune militară pentru a opri un val de atacuri de stradă comise de palestinieni în orașele sale.

Autoritatea Palestiniană, care exercită o autonomie limitată în Cisiordania, a condamnat raidurile, pe care le-a descris ca fiind „crime" împotriva palestinienilor care trăiesc de zeci de ani sub regimul militar israelian.

Luni, Ministerul palestinian de Externe a declarat că a trimis o scrisoare secretarului general al Națiunilor Unite în care solicită organizației să asigure o protecție specială pentru copiii palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.