Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, decizie surprizătoare după sancțiunile anunțate de SUA: Liderul de la Phenian este dispus la un dialog cu Trump

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Membri ai delegaţiei la nivel înalt a Coreei de Nord prezente la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au declarat că Phenianul este deschis pentru discuţii cu SUA, a indicat duminică biroul de presă al preşedinţiei sud-coreene, transmit Yonhap, Reuters şi AFP, scrie agerpres.ro

'Preşedintele Moon a evidenţiat că dialogul SUA-Coreea de Nord trebuie să aibă loc în curând pentru o îmbunătăţire a relaţiilor între Coreea de Sud şi Coreea de Nord şi pentru soluţionarea problemelor din Peninsula Coreea', menţionează comunicatul emis de preşedinţia de la Seul, după întâlnirea avută de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in cu delegaţia nord-coreeană, la Pyeongchang.

BNR dă replica PSD-ului! Cine conduce politica monetară în România


'Delegaţia nord-coreeană a fost la rândul ei de acord că relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA trebuie să se dezvolte în paralel cu cele dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, arătând în acelaşi timp că (Phenianul) este suficient de deschis pentru un dialog Coreea de Nord-SUA', adaugă preşedinţia sud-coreeană. 

Delegaţia oficială nord-coreeană este condusă de generalul Kim Yong Chol, cunoscut drept un partizan al liniei dure a Phenianului. 

La ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice asistă şi fiica şi consiliera preşedintelui american Donald Trump, Ivanka. Oficiali americani au exclus însă o întâlnire cu delegaţia nord-coreeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.