Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a distrus 'patru situri de testări' balistice

Gulf News
trump kim

Coreea de Nord a distrus "patru situri de testări" balistice, confirmând astfel încălzirea relaţiilor sale cu SUA după întâlnirea istorică de săptămâna trecută între Donald Trump şi Kim Jong Un, a anunţat preşedintele american joi seara, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Relaţia noastră este foarte bună. Ei au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice", a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a cabinetului său. 

"Ei au distrus deja unul din marile lor situri de testări. De fapt, sunt mai degrabă patru mari situri de testări care au fost distruse", a adăugat el. 

"Aceasta va fi o denuclearizare totală, ea a început deja", a concluzionat Donald Trump. 

După o întâlnire istorică între cei doi lideri la 12 iunie în Singapore, Kim Jong Un s-a angajat în favoarea unei "denuclearizări complete a Peninsulei Coreene". 

SUA au anunţat apoi că principalele lor manevre militare comune cu Coreea de Sud sunt de acum "suspendate pe termen nedefinit". Măsura a fost salutată de Coreea de Nord, care cere de mult timp încheierea acestor exerciţii pe care ea le consideră drept o repetiţie a unei invazii generale pe teritoriul său.

Citește și: ONU: Peste 1.000 de migranţi s-au înecat în Mediterana Centrală din ianuarie

În aprilie 2018, Phenianul proclamase sfârşitul testelor sale nucleare şi închiderea centrului său de testare atomică, care "şi-a îndeplinit misiunea", potrivit lui Kim. 

"Şi înţeleg că ei deja au restituit - sau sunt pe cale să o facă - rămăşiţele marilor noştri eroi care au murit în Coreea de Nord în timpul războiului", a mai spus joi preşedintele american. 

La începutul săptămânii, un responsabil american a anunţat pentru AFP că restituirea unui prim grup de rămăşiţe ale soldaţilor amercani morţi în timpul Războiului Coreei "ar putea să se facă în zilele următoare", aşa cum s-a convenit în acordul încheiat între Washington şi Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.