Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune

Reuters
racheta china

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune spre marea din estul țării, marți dimineață, a anunțat armata sud-coreeană, citată de BBC.

Testul a avut loc în timp ce ambasadorul Coreei de Nord a declarat la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Pyongyangului la autoapărare și la testarea armelor.

La începutul acestei luni, Pyongyang a testat atât rachete balistice, cât și de croazieră.

Dar, în urmă cu câteva zile, Coreea de Nord și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a începe negocieri cu Sudul.

Armata americană a declarat marți că este la curent cu lansarea rachetei, dar că aceasta nu reprezintă o amenințare imediată la adresa personalului american sau a aliaților săi.

Cu toate acestea, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că lansarea "a evidențiat impactul destabilizator al programului ilicit de arme al Coreei de Nord".

Marți, presa japoneză a citat Ministerul Apărării, care a declarat că proiectilul ar fi putut fi o rachetă balistică, interzisă în cadrul sancțiunilor ONU.

Coreea de Sud a testat recent prima sa rachetă balistică lansată de pe submarin, despre care a spus că este necesară ca mijloc de descurajare împotriva "provocărilor" Coreei de Nord.

Coreea de Nord se confruntă cu penurie de alimente și a petrecut mai mult de un an în izolare. Și-a închis granițele pentru a se izola de Covid-19, întrerupând astfel comerțul cu cel mai apropiat aliat al său, China.

Acest lucru nu a împiedicat-o să își continue programul de înarmare. În august, agenția atomică a ONU a declarat că se pare că Coreea de Nord a repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru arme nucleare, calificând evoluția "profund îngrijorătoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.