Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord a numit un nou responsabil pentru relaţia cu Statele Unite

sua coreea de nord

Coreea de Nord a numit un nou responsabil pentru departamentul însărcinat cu relaţia cu Statele Unite, o desemnare despre care se află la o zi după anunţul reluării în această săptămână a negocierilor privind denuclearizarea, transmite EFE potrivit Agerpres.

Numirea lui Jo Chol-su în funcţia de director general al departamentului pentru afaceri cu SUA din Ministerul de Externe nord-coreean a fost anunţată miercuri printr-o postare pe Facebook a reprezentanţei ruse la Phenian cu privire la o întâlnire a lui Jo cu ambasadorul Alexander Matsegora.

În text, misiunea diplomatică a Rusiei în Coreea de Nord se referă la Jo cu respectiva funcţie şi cu cea de preşedinte al Institutului de Studii Americane, aparţinând Ministerului de Externe nord-coreean.

Ambasadorul Matsegora a felicitat noul director "pentru numirea într-un post înalt şi de maximă responsabilitate şi i-a dorit succes deplin în activitatea sa", arată postarea.

Nu se cunoaşte când s-a produs numirea lui Jo, care devine publică într-un moment în care Coreea de Nord se pregăteşte de reluarea dialogului privind denuclearizarea cu SUA, după opt luni de stagnare.

Anunţul privind reluarea discuţiilor a fost făcut marţi de ministrul adjunct de Externe nord-coreean, Choe Son-hui, care a spus că cele două state vor avea un prim contact preliminar vineri şi o întâlnire de lucru sâmbătă, fără a specifica unde se va produce evenimentul.

Chiar Choe a deţinut funcţia lui Jo timp de mai mulţi ani, notează EFE.

Predecesorul lui Jo Chol-su, Kwon Jong-gun, nu a fost menţionat în presa regimului de la emiterea unui comunicat critic referitor la exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud, la care partea nord-coreeană a răspuns în august cu lansarea a numeroase rachete.

Şi despre numirea lui Kwon s-a aflat tot prin intermediul unei postări în aceeaşi reţea socială a ambasadei ruse la Phenian, în februarie anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.