Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord afirmă că discuţiile cu SUA ar putea fi reluate în 'câteva săptămâni', , însă Phenianul nu va lua în calcul abandonarea programului nuclear

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord a transmis luni că discuţiile diplomatice cu Statele Unite ar putea fi reluate în "câteva săptămâni", însă regimul de la Phenian nu va lua în calcul abandonarea programului său nuclear decât în momentul în care ameninţările externe vor fi eliminate în totalitate, informează The Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat atribuit unui oficial din Ministerul de Externe de la Phenian, potenţialele discuţii viitoare vor fi decisive în ceea ce priveşte determinarea sorţii campaniei diplomatice cu Statele Unite.

Oficialul a mai afirmat că discuţiile privind denuclearizarea Coreei de Nord vor fi posibile doar când "în mod clar şi fără dubiu vor fi eliminate ameninţările şi obstacolele care ne ameninţă securitatea sistemului şi obstrucționează dezvoltarea noastră".

Dacă negocierile între Phenian şi Washington vor fi "o şansă sau o ocazie de precipitare a crizei depinde în totalitate de SUA", se mai afirmă în comunicat.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

Negocierile între cele două ţări au intrat în impas după ce summitul din luna februarie, între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, de la Hanoi, Vietnam, s-a încheiat brusc pe fondul disensiunilor în legătură cu relaxarea sancţiunilor economice în schimbul dezarmării.

Tot luni, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că negocierile între Washington şi Phenian s-ar putea relua "în curând".

Săptămâna trecută, prim-viceministrul nord-coreean de Externe, Choe Son Hui, a declarat că regimul de la Phenian este dornic să reia tratativele pe tema programului său nuclear la finalul lunii septembrie, însă Washingtonul trebuie să vină cu noi oferte.

Declaraţiile oficialilor nord-coreeni privind reluarea negocierilor vin după ce regimul de la Phenian a testat în ultimele două luni mai multe proiectile, posibil rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, despre care experţii cred că ar putea lovi ţinte din Coreea de Sud, inclusiv bazele americane din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.