Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amenință SUA cu 'o ploaie de FOC': 'Statele Unite să înceteze dacă nu vor să fie UMILITE în faţa lumii întregi'

sputnik
coreea de nord, armata

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-ho a avertizat că ţara sa 'va face să plouă cu foc' asupra Statelor Unite ale Americii, în replică la 'declaraţiile belicoase' ale preşedintelui american Donald Trump, care a ameninţat recent la ONU cu distrugerea Coreei de Nord, informează joi EFE şi AFP.

Şeful diplomaţiei nord-coreene a făcut aceste declaraţii cu prilejul primirii unei delegaţii a agenţiei de presă TASS, care a vizitat Phenianul, potrivit presei nord-coreene de stat.

Citește și: Donald Trump, întâlnire importantă cu mai-marii Armatei americane: SUA se pregătesc temeinic pentru o eventuală agresiune a Coreei de Nord

'Este voinţa fermă a întregii armate şi a poporului Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC, denumirea oficială a ţării - n.r.) de a face să plouă cu foc peste SUA, care au ameninţat să distrugă total RPDC', a spus Ri, citat într-un comunicat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Ri l-a acuzat pe Trump că, 'prin declaraţiile sale belicoase şi nesăbuite de la ONU', 'a aprins fitilul războiului' împotriva Coreei de Nord. 'Iubitul nostru comandant suprem Kim Jong-un a avertizat deja în mod ferm că SUA trebuie să acţioneze într-o manieră raţională şi să înceteze să ne mai atace, dacă nu vor să fie umilite în faţa lumii întregi, intrând în raza de acţiune a tirurilor noastre', a adăugat el, potrivit Agerpres.

'Guvernul republicii noastre a declarat deja în mai multe rânduri că orice tentativă de a ne sufoca sub pretextul punerii în aplicare a unei rezoluţii care include sancţiuni echivalează cu un act de agresiune şi de război', a amintit ministrul nord-coreean.

Ri a mai apreciat că programul nuclear nord-coreean este 'rodul valoros al luptei sângeroase a poporului coreean de a-şi apăra destinul şi suveranitatea ţării în faţa ameninţării nucleare prelungite a imperialiştilor americani, şi o valoroasă sabie justiţiară'.

Citește și: Asta e ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Poate duce la începerea RĂZBOIULUI cu Coreea de Nord

Ministrul de externe nord-coreean a asistat la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în septembrie, în cadrul căreia, în discursul său, Trump a ameninţat cu 'distrugerea totală a Coreei de Nord' pe fondul accelerării programelor balistic şi nuclear nord-coreene.

Potrivit Casei Albe, Trump a examinat marţi, împreună cu ministrul apărării Jim Mattis şi cu şeful Statului Major al SUA, Joe Dunford, 'gama de opţiuni' de care dispun SUA în faţa Coreei de Nord. Marţi seară, şase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exerciţiu de forţă faţă de Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.