Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amenință cu acțiuni fără precedent, la adresa SUA: Vom da răspunsuri puternice

reuters.com
kim jong un

Coreea de Nord a ameninţat vineri că va da "răspunsuri puternice, constante şi fără precedent" dacă Coreea de Sud şi Statele Unite vor continua exerciţiile militare planificate, acuzându-i pe cei doi aliaţi că au sporit tensiunile în regiune.

Într-un comunicat transmis de agenţia KCNA, Ministerul de Externe de la Phenian mai spune că va lua în considerare acţiuni militare suplimentare în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU, sub influenţa Statelor Unite, va continua să exercite presiuni asupra ţării, informează News.ro. 

Declaraţia a fost făcută în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite se pregătesc pentru exerciţii militare anuale, ca parte a eforturilor de a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete, din ce în ce mai pregnante, ale Coreei de Nord.

Aliaţii vor organiza săptămâna viitoare exerciţii de amploare în SUA cu scopul de a îmbunătăţi operaţiunile activelor nucleare americane şi vor organiza luna viitoare exerciţiile regulate de primăvară, Freedom Shield, în Coreea de Sud, a declarat vineri Ministerul Apărării de la Seul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.