Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord amenință Statele Unite: 'Orice încercare militară e considerată ca o declarație de război'

cnn.com
Kim Yo Jong

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, a avertizat că țara sa va considera ca o declarație de război orice încercare militară a Statelor Unite și Coreei de Sud de a împiedica testele cu rachete ale Phenianului.

"Dacă lansarea noastră de teste de arme strategice, care se desfășoară în largul mării și într-o regiune care nu se află sub jurisdicția SUA, fără a dăuna securității țărilor din jur, este urmată de un răspuns militar, cum ar fi interceptarea, atunci aceasta ar fi o declarație evidentă de război împotriva RPDC", a declarat Kim Yo Jong într-un comunicat dat publicității de KCNA.

Potrivit acesteia, "acțiunile militare demonstrative" și expresiile Washingtonului și Seulului, care au atins recent "limita inacceptabilă", oferă condiții pentru "reacția indispensabilă" a Phenianului. "După cum s-a explicat deja, urmărim acțiunile militare turbulente ale forțelor armate americane și ale forțelor armate proxy sud-coreene și suntem întotdeauna pregătiți să luăm măsuri adecvate, rapide și represive în orice moment, în conformitate cu decizia noastră", a subliniat Kim Yo Jong. "SUA și Coreea de Sud ar trebui să se abțină de la vorbe și acțiuni care exacerbează și mai mult situația", a adăugat ea.

Context

Anterior, șeful Comandamentului Indo-Pacific al Forțelor Armate ale SUA, amiralul John Aquilino, a declarat că dacă Nordul lansează o rachetă balistică intercontinentală spre Oceanul Pacific, Statele Unite o vor intercepta imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.