Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord anunță că va ataca sudul: Va fi un 'blitzkrieg'

kim jong un

Phenianul ameninţă că va lansa un 'blitzkrieg' împotriva trupelor sud-coreene şi americane care efectuează în prezent manevre militare comune şi că va "elibera întreaga Coree de Sud", a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presă nord-coreeană, potrivit AFP.

În contextul în care aceste manevre americano-sud-coreene anuale, care provoacă de fiecare dată furia Phenianului, sunt în plină desfăşurare, agenţia oficială de presă KCNA, citând un comunicat al comandamentului militar, a relatat despre posibilitatea "unui atac preemptiv împotriva grupurilor inamice" care participă la aceste exerciţii.

Citește și: Simona Halep și Monica Niculescu, victorii la Indian Wells: Cu cine joacă în turul următor

Ca replică la aceste manevre, Phenianul ia în considerare să lanseze un 'blitzkrieg', "o operaţiune pentru a elibera întreaga Coree de Sud, inclusiv Seulul", a precizat KCNA.

Ca reacţie, Ministerul sud-coreean de Externe a făcut apel la Phenian să înceteze cu ameninţările şi provocările, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

Citește și: Noi detalii din SCANDALUL în care e implicat MAE: Ce acuzații au mai apărut

De la începutul manevrelor americano-sud-coreene, care în acest an sunt cele mai ample, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente la adresa celor doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

Tensiunile din peninsulă s-au amplificat după ce Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie, apoi un tir cu rachetă cu rază lungă de acţiune în februarie, încălcând mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Consiliul de Securitate a înăsprit ulterior considerabil sancţiunile internaţionale care vizau deja regimul nord-coreean, cel mai izolat din lume, titrează agerpres.ro

Citește și: Ion Ţiriac face o mișcare surprinzătoare: Miliardarul atacă un nou domeniu de 10 miliarde de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.