Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsenalul nuclear nord-coreean este înspăimântător, conform unui raport din Coreea de Sud

bomba atomica

Un înalt oficial sud-coreean a afirmat că în Coreea de Nord se estimează că ar exista mai mult de 60 de arme nucleare, aceasta fiind prima reacție publică a Seulului în legătură cu arsenalul nuclaear deținut de țara vecină, relatează AP.

Ministrul Unificării din Coreea de Sud Cho Myoung-gyon a declarat luni în fața parlamentului că estimările privind arsenalul nuclear din Coreea de Nord, ar fi între 20 și 60 de bombe. El a răspuns la o întrebare a unui parlamentar, spunând că informațiile provin de la seviciile de informații. Serviciul Național de Informații, principala agenție de spionaj din Coreea de Sud, nu a comentat informația.

Citeste si ALERTĂ Un bărbat a fost reținut în dosarul jandarmilor agresați: A agresat un subofițer aplicându-i o lovitură cu piciorul în zona spatelui

Cho ar fi dezvăluit neintenționat informațiile. Ministerul Unificării a transmis marți că declarațiile lui Cho nu înseamnă că țara sa ar accepta Coreea de Nord ca stat nuclear, sugerând că eforturile diplomatice ale Seulului de a determina nordul să renunțe la programul său nuclear vor continua.

Evaluarea sud-coreeană cu privire la arsenalul nordic nu este mult diferită de estimările civile din afară bazate în mare măsură pe cantitatea de materiale nucleare despre care se crede că Nordul a produs-o.

Conform rapoartelor guvernului sud-coreean, se crede că nordul a produs 50 de kilograme de plutoniu armat, suficient pentru cel puțin opt bombe. Cercetătorii de la Universitatea Stanford, inclusiv fizicianul nuclear, Siegfried Hecker, care a vizitat instalația de centrifugare din Coreea de Nord de la Nyongbyon în 2010, a declarat la începutul acestui an că se estimează că Phenianul are un stoc de 250-500 de kilograme de uraniu îmbogățit, suficient pentru 25-30 de dispozitive nucleare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.