Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord ar ţine prizonier un al treilea cetăţean american

sua coreea de nord

Coreea de Nord a reţinut vineri un cetăţean american, a relatat duminică agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap, numărul total al americanilor ţinuţi prizonieri de Phenian ajungând acum la trei, potrivit Reuters.

Bărbatul, un coreean-american în jurul a 50 de ani identificat doar prin numele de familie Kim, se afla de o lună în Coreea de Nord pentru a discuta despre activităţi de ajutor, a precizat Yonhap.

El a fost arestat pe Aeroportul Internaţional Phenian în timp ce se pregătea să plece din Coreea de Nord.

Citește și: CNN dezvăluie: Ce a încercat să facă Rusia în timpul alegerilor din SUA

Bărbatul este un fost profesor la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnică Yanbian (YUST) din China, a precizat Yonhap, citând surse. YUST are o universitate-soră la Phenian.

Un oficial al Serviciului Naţional de Informaţii din Coreea de Sud a spus că nu are cunoştinţă de această presupusă arestare.

Coreea de Nord, care este criticată pentru încălcările asupra drepturilor omului, a mai reţinut americani pentru a obţine vizite la nivel înalt din partea SUA, cu care nu are relaţii diplomatice oficiale.

Coreea de Nord ţine deja prizonieri doi americani. Otto Warmbier, un student de 22 de ani, a fost reţinut în ianuarie anul trecut şi condamnat la 15 ani de muncă silnică de către o instanţă nord-coreeană pentru că ar fi încercat să fure un banner de propagandă.

În martie 2016, coreeano-americanul Kim Dong Chul, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat la 10 ani de muncă silnică pentru acţiuni subversive, anunță Agerpres.

Misionarul american Kenneth Bae a fost arestat în 2012 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru infracţiuni împotriva statului. El a fost eliberat doi ani mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.