Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, ATAC DUR la adresa președintei sud-coreene

coreea de nord

Coreea de Nord a calificat-o miercuri pe preşedinta sud-coreeană Park Geun-Hye drept "psihopată", după discursul său în care aceasta a denunţat ambiţiile nucleare ale Phenianului şi a pledat pentru desfăşurarea sistemului american antirachetă în ţara sa, potrivit AFP, citează agerpres.ro

Într-o alocuţiune televizată luni, Park Geun-Hye a subliniat că desfăşurarea viitoare a scutului antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) este un act de "autoapărare", ca răspuns la programul nord-coreean de dezvoltare a rachetelor nucleare. 

"Aceasta nu este decât o scuză falsă. Nimeni nu se va lăsa păcălit de sofismul unei marionete care nu poate face nimic fără acordul stăpânului său american", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului nord-coreean pentru reunificarea paşnică a Coreii.

TRAGEDIE AVIATICĂ: Persoanele de la bord au MURIT


"Astea nu sunt decât inepţii pronunţate de o psihopată", a adăugat el într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă KCNA. 

Coreea de Nord a ameninţat că va recurge la "acţiuni fizice" pentru a se opune desfăşurării prevăzute a sistemului antirachetp THAAD în Coreea de Sud. 

Acest proiect nelinişteşte în egală măsură Beijingul care vede în el o ameninţare pentru teritoriul său şi o cauză de agravare a tensiunilor în regiune. 

Şeful statului major al armatei terestre americane, generalul Mark Milley, a abordat problema marţi în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez, Li Zuocheng la Beijing.

EXPLOZIV Fostul șef al ANAF, DEZVĂLUIRI despre dosarul său


THAAD "nu este în niciun caz o ameninţare pentru China", l-a asigurat generalul Milley pe Li Zuocheng, potrivit unui comunicat al armatei americane.Desfăşurarea acestui sistem "este o măsură de apărare pentru a-i proteja pe sud-coreeni şi pe americani de ameninţarea rachetelor balistice nord-coreene". 

Coreea de Nord a avertizat în mai multe rânduri că ar putea recurge la lovituri nucleare preventive împotriva unor ţinte sud-coreene şi americane. Ambiţia sa ultimă este de a fi capabilă să atingă teritoriul american. 

Climatul este foarte tensionat între Coreea de Nord, pe de o parte, şi Coreea de Sud, Japonia şi SUA, de cealaltă parte, după cel de-al patrulea test nuclear din ianuarie şi tirul de rachete nord-coreene care au atins pentru prima dată apele japoneze. 

Generalul Milley urmează să se întâlnească cu responsabili militari sud-coreeni miercuri la Seul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.