Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord își sperie vecinii cu programele sale nucleare

kim jong un

Sud-coreenii sunt din ce în ce mai îngrijorați în ceea ce privește programul nuclear desfășurat de vecinii din nord în ultima vreme! Drept urmare, preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye, a cerut sprijinul puterilor mondiale, în special Rusiei, pentru a pune și mai multă presiune asupra Phenianului.

"Dacă nu vom putea preveni dezvoltarea armelor nucleare de către Coreea de Nord, ameninţarea nucleară va deveni o realitate în curând", a afirmat Park la un forum economic la care mai iau parte preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe, la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

Citește și: Putin AVERTIZEAZĂ România: Lăsând glumele la o parte

"Pentru ca Phenianul să ia decizia de a renunţa la programul nuclear, este important să transmitem un mesaj unificat puternic", a fost mesajul președintei sud-coreene către ceilalți șefi de state.

Îngrijorările în legătură cu ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord s-au accentuat după ce Phenianul a desfăşurat un al patrulea test nuclear în ianuarie, urmat de o serie de teste cu rachetă. Evenimentele s-au desfășurat în ciuda sancţiunilor dure ale ONU, pe care regimul comunist le respinge. "E o încălcare a suveranităţii țării noastre", anunță autoritățile nord-coreene.

Dacă Phenianul "va renunţa la programul său nuclear şi va alege calea deschiderii, atunci noi, împreună cu comunitatea internaţională, vom fi gata să îi sprijinim activ", a spus Park, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.