Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord și Coreea de Sud au început operațiunea de înlăturare a minelor antipersonal și antitanc aflate în Zona Demilitarizată

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Coreea de Nord și Coreea de Sud au început operațiunea de înlăturare a minelor antipersonal și antitanc aflate în Zona Demilitarizată dintre cele două țări, pe fondul detensionării relațiilor bilaterale, informează agenția de știri Yonhap, scrie Mediafax.

Militarii din cele două țări au început să înlăture minele din Aria comună de Securitate în Zona Demilitarizată, cât și în unele locuri din regiunea Cheorwon, provincia Gangwon, unde începând de anul următor ar urma să fie efectuate săpături în căutarea de rămășite ale persoanelor decedate în cursul Războiului din Coreea (1950-1953).

Președintele sud-coreean Moon Jae-In și liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-au întâlnit luna trecută la Phenian, și au convenit să "îndepărteze toate pericolele care ar putea cauza războaie în Peninsula" Coreea, a declarat liderul de la Seul.

Citește și: Cel puţin două persoane au murit şi peste 120 au fost rănite, după ce puternicul taifun Trami a măturat o mare parte a teritoriului Japoniei

Cu această ocazie, Kim Jong-Un a semnalat că vrea o nouă întrevedere cu președintele american Donald Trump, pentru accelerarea procesului denuclearizării, a declarat Moon Jae-In. Liderul nord-coreean a promis că va permite accesul inspectorilor internaţionali pentru a verifica dezafectarea unui poligon de testare a rachetelor şi a unei baze de lansare. În plus, Kim Jong-Un s-a angajat să desfiinţeze un important complex atomic dacă şi Statele Unite vor adopta "măsuri corespunzătoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.