Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord își promovează turismul printr-un slogan inedit: 'Mai sigur ca la Londra'

koreea de nord

Coreea de Nord şi-a deschis uşa pentru turiştii ruşi, emiţând o licenţă pentru o primă agenţie de turism de la Moscova, care le promite clienţilor 'o imersiune totală' în cultura ţării şi distracţie "mai sigură decât o plimbare de seară la Londra", relatează Reuters.

NKOREAN.RU, o companie rusă care a primit licenţă din partea guvernului nord-coreean, oferă tururi organizate pentru grupuri de până la 10 persoane sau pentru clienţi individuali, "pentru a le arăta turiştilor viaţa cu multiple feţe a celei mai izolate ţări", scrie agepres.ro.

Citește și: Șocant! Un deputat PNL va intra în greva foamei. Care este cauza ce l-a adus în această stare

Persoanele care vor să ajungă în Coreea de Nord trebuie obligatoriu 'verificate' înainte de excursie şi vor fi mereu însoţite de un ghid, pentru a monitoriza "că turiştii se comportă corespunzător" şi pentru "le asigura securitatea". Fotografierea locurilor strategice şi militare este interzisă, iar discuţiile lungi cu localnicii "nu sunt recomandate".

Coreea de Nord a desfăşurat două teste nucleare şi zeci de teste cu rachete de la începutul anului trecut, amplificând astfel semnificativ tensiunea în Peninsula Coreea şi încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Citește și: Transformare uluitoare! Cum a ajuns să arate și cum își câștigă banii fosta soție a lui Alex Velea

Două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate în iulie au atras o nouă serie de sancţiuni dure din partea comunităţii internaţionale. Confruntată cu probleme economice amplificate şi de numeroasele sancţiuni, Phenianul îşi doreşte să dezvolte turismul pentru a mai câştiga bani.

Cel mai scump tur, 15 zile de 'imersiune completă în cultura Coreii de Nord', costă circa 2.000 de dolari şi include vizite la o fermă, la o fabrică de îmbuteliere a apei minerale şi la un templu budist, plimbări montane şi o introducere în bucătăria naţională. În ofertă sunt de asemenea vizite la numeroasele muzee dedicate liderului fondator Kim Ir-sen.

Citește și: Se vinde o cunoscută bancă din România! Sute de persoane vor fi date afară

Alte tururi mai ieftine includ posibilitatea de relaxare la plajă, un show aviatic şi chiar un festival al berii.

Nu se ştie însă cât de populare vor fi aceste tururi în rândul ruşilor, care s-au obişnuit deja să viziteze Europa şi să meargă în staţiuni din Turcia şi Thailanda.

Citește și: Premierul Mihai Tudose face un anunț COLOSAL! Câte miliarde de euro primește România de la UE, în acest an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.