Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord ÎNGHEAȚĂ dialogul cu vecinii din Coreea de Sud, apoi lansează rachete balistice

rfa.org
coreea de nord

Un oficial din cadrul Statului major interarme de la Seul a declarat că proiectilele neidentificate lansate vineri dimineață din Coreea de Nord au fost probabil rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, însă este necesar o analiză mai amănunțită pentru a stabili cu exactitate tipul proiectilului.

Citește și: VIDEO ȘOCANT - Klaus Iohannis nici măcar nu se uită la militarul care a leșinat în spatele lui

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele trei săptămâni șase teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite și Coreea de Sud.

"Raza de acțiune, înălțimea maximă și viteza proiectilelor lansate astăzi (vineri, n.red.) ne fac să prezumăm că par să fie rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, însă o analiză mai amănunțită este necesară dacă erau similare sau nu cu cele lansate anterior", a declarat un oficialul sud-coreean.

Proiectilele au fost lansate vineri dimineață, la ora locală 8:01 și 8:16 (ora României, 2:01 și 2:16) și au zburat pe o distanță de aproximativ 230 de kilometri, atingând o altitudine maximă de 30 de kilometri și o viteză de Mach 6,1.

Lansarea celor două proiectile a avut loc la scurt timp după ce regimul de la Phenian a avertizat că va pune capăt dialogului cu Administrația de la Seul, în contextul în care în Coreea de Sud se derulează exerciții militare comune cu SUA, catalogate de Coreea de Nord drept "repetiții de război" împotriva sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.