Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord își flexează mușchii: au lansat 4 rachete balistice, în săptămâna în care Kamala Harris a fost în zonă

guim.co.uk
Coreea de Nord Kim Jong Un

Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice, a anunțat armata sud-coreeană, fiind a patra astfel de lansare de săptămâna aceasta, în condiţiile în care Seulul, Tokyo şi Washingtonul intensifică exerciţiile militare comune, conform The Guardian.

Lansarea de sâmbătă dimineaţă a avut loc după ce forţele de marină din Coreea de Sud, Statele Unite şi Japonia au organizat vineri exerciţii antisubmarin trilaterale pentru prima dată în cinci ani, iar vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a făcut o vizită în regiune, săptămâna aceasta, informează News.ro.

Harris a fost joi la Seul şi a vizitat zona demilitarizată puternic fortificată care împarte peninsula, într-o călătorie care a avut ca scop să sublinieze angajamentul ferm al ţării sale faţă de apărarea Coreei de Sud împotriva Nordului.

Cu discuţiile inter-coreene blocate de mult timp, Phenianul şi-a dublat programele de arme interzise, ​​realizând un număr record de teste în acest an şi revizuindu-şi legislaţia pentru a se declara o putere nucleară „ireversibilă”.

Armata din Coreea de Sud a transmis că a „detectat două rachete cu rază scurtă de acţiune lansate din zona Sunan din Phenian, în Marea de Est”, referindu-se la zona cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

Rachetele „au zburat aproximativ 350 km la o altitudine de 30 km cu o viteză Mach 6”, au declarat şefii de stat major din Seul într-un comunicat, numind lansările „o provocare serioasă”.

Tokyo a confirmat, de asemenea, lansarea, spunând că rachetele au aterizat în afara zonelor economice exclusive ale Japoniei.

Toshiro Ino, viceministrul apărării al Japoniei, a declarat că rachetele „par să fi zburat pe traiectorii neregulate”.

Experţii spun că traiectoriile neregulate indică faptul că rachetele pot fi ghidate în zbor, ceea ce le face mai greu de urmărit şi interceptat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.