Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord nu mai acceptă amenințările SUA și avertizează că va reacționa: 'Am ajuns la un punct de cotitură pentru pace'

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Ministrul de Externe al Coreei de Nord a avertizat, vineri, că în cazul în care Statele Unite vor relua exerciţiile militare din regiune după Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang, atunci Phenianul va reacţiona, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, conform Mediafax.

”Ori de câte ori au avut loc astfel de exerciţii militare, pacea şi securitatea din Peninsula Coreea au fost grav ameninţate, iar neîncrederea şi confruntarea dintre cele două Corei au ajuns la apogeu”, se arată într-o scrisoare transmisă către ONU de către ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho.

Oficialul nord-coreean a declarat că Phenianul va depune ”toate eforturile pentru a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene pe viitor”, însă a avertizat că ţara sa nu va privi nepăsătoare în cazul în care vor avea loc acte ameninţătoare.

Marea temere a lui Kelemen Hunor: Dacă anul 2018 va fi redus la folclor, la mâncat fasole şi la cântat şi dansat în piaţa publică, ar fi o greşeală / VIDEO

Declaraţiile ministrului de Externe de la Phenian au fost făcute în contextul în care, în urmă cu o lună, SUA şi Coreea de Sud au anunţat că vor amâna exerciţiile militare comune anuale până după Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, care vor începe săptămâna viitoare.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Mai multe țări europene își vor muta ambasadele la Ierusalim (VIDEO)

”Faptul că a am ajuns la un punct de cotitură pentru pace, stabilitate şi reconciliere naţională în Peninsula Coreeană se datorează în întregime iubirii nobile pentru naţiune a respectatului tovarăş Kim Jong-un. Cu toate acestea, autorităţile americane induc în eroare opinia publică, ca şi cum dialogul inter-coreean este rezultatul sancţiunilor dure şi al presiunilor asupra ţării noastre”, a adăugat Ri Yong Ho.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.