Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord pregătește un nou test nuclear și balistic (Armata sud-coreeană)

KCNA
Coreea de Nord, rachete balistice intercontinentale

Coreea de Nord pare să fi încheiat pregătirile pentru un nou test nuclear şi cu rachetă balistică, a afirmat marţi armata sud-coreeană, transmite Yonhap, potrivit Agerpres.

"Credem că pregătirile Coreii de Nord pentru un test nuclear şi o lansare de rachetă au fost finalizate", a declarat colonelul Kim Jun-rak, purtător de cuvânt al Statului Major Interarme sud-coreean, într-o conferinţă de presă obişnuită la Seul.

El a menţionat că armata sud-coreeană este "ferm pregătită" în această privinţă.

Victor Cha, preşedinte pentru Coreea în cadrul Centrului de studii strategice şi internaţionale din SUA, a evocat la un forum desfăşurat luni posibilitatea ca Phenianul să lanseze o "provocare" în ultimul weekend din mai, înaintea Memorial Day, ziua în care SUA îşi comemorează militarii morţi în războaie şi care anul acesta este marcată pe 30 mai.

Iniţial s-a vorbit de posibilitatea ca Nordul să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune sau să desfăşoare ceea ce ar fi cel de-al şaptelea său test nuclear în preajma vizitei preşedintelui american Joe Biden în Asia de Nord-Est, vizită ce se încheie marţi, aminteşte agenţia sud-coreeană de presă.

Dat fiind faptul că Phenianul susţine că a obţinut progrese în lupta împotriva COVID-19 şi s-a încheiat perioada de doliu pentru mareşalul Hyon Chol Hae, mentorul lui Kim Jong Un, unii observatori sunt de părere că regimul nord-coreean şi-ar putea relua ciclul de provocări, a mai consemnat Yonhap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.