Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord pune condiții SUA: 'Problema urgentă de rezolvat' identificată de asiatici

Kim Jong-Un, nuke test

Un reprezentant al Coreii de Nord la ONU a cerut Statelor Unite să renunţe la politica ostilă faţă de ţara sa, înaintea oricărui dialog direct, transmite Reuters.

"După cum ştie toată lumea, americanii au indicat că doresc un dialog, dar importante nu sunt cuvintele, ci acţiunile", a declarat vineri presei Kim In Ryong, adjunct al ambasadorului nord-coreean la Naţiunile Unite. "Revenirea asupra politicii ostile faţă de Republica Populară Democrată Coreeană este condiţia prealabilă pentru rezolvarea tuturor problemelor din peninsula coreeană. De aceea, problema urgentă de rezolvat privind peninsula coreeană este încetarea clară a politicii ostile a SUA faţă de RPDC, originea tuturor problemelor", a mai spus diplomatul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Preşedintele american Donald Trump a afirmat recent că ar fi onorat să se întâlnească cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un, dacă se creează condiţiile potrivite, iar Departamentul de Stat de la Washington s-a declarat deschis unui dialog cu Coreea de Nord, dacă aceasta "îşi încetează toate activităţile ilegale şi comportamentul agresiv în regiune". Anterior, Trump avertizase într-un interviu acordat agenţiei Reuters că este posibil un "conflict major" cu Coreea de Nord, deşi el ar prefera o soluţie diplomatică la disputa privind programele de înarmare nucleară şi cu rachete desfăşurate de Phenian. Vineri, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a insistat că orice soluţie militară la criza din Coreea ar fi "tragică la o scară incredibilă", de aceea SUA continuă colaborarea cu ONU, cu China, cu Japonia şi cu Coreea de Sud pentru a găsi o altă ieşire din situaţia existentă.

Citește și: Ce a pățit mama denaturată care și-a supus fiica de 6 ani la orgii

Tot vineri, Kim In Ryong a dezminţit orice legătură a regimului de la Phenian cu recentul atac cibernetic la scară mondială. "Legătura stabilită cu Coreea de Nord este ridicolă", citează AFP. "De fiecare dată când se întâmplă ceva straniu, în mod stereotip Statele Unite şi forţele ostile lansează o campanie stridentă împotriva Coreei de Nord", a acuzat el.

Neel Netha, un informatician de la Google, a publicat pe internet programe care evidenţiază unele similarităţi între virusul WannaCry, care a afectat zilele trecute 300.000 de computere din 150 de ţări, şi o altă serie de atacuri cibernetice atribuite Coreei de Nord. Mai mulţi experţi au considerat indiciile suficiente pentru a atribui WannaCry unor autori nord-ocoreeni, arată AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.