Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord se confruntă cu scăderea natalității - Ordinul dat de Liderul Suprem

nbcnews.com
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a îndemnat la eforturi pentru a combate scăderea ratei natalităţii în ţară, invocând obligaţiile "gospodăreşti" ale fiecărui cetăţean, relatează luni Reuters, citând agenţia de presă nord-coreeană KCNA, notează Agerpres.

Kim a făcut aceste remarci duminică, în cadrul unui eveniment dedicat mamelor desfăşurat la Phenian.

"Prevenirea scăderii ratei natalităţii şi asigurarea de bune îngrijiri copiilor reprezintă toate îndatoririle noastre gospodăreşti de care trebuie să ne ocupăm când lucrăm cu mamele", a spus Kim în cursul evenimentului.

Fondul Naţiunilor Unite pentru populaţie estimează că în Coreea de Nord rata fertilităţii - numărul mediu de copii născuţi de o femeie - s-a situat în acest an la 1,8, pe fondul scăderii sale semnificative din ultimele decenii.

Este totuşi o rată mai ridicată decât în unele din statele învecinate, care se confruntă cu o tendinţă similară de scădere. În Coreea de Sud, rata fertilităţii a scăzut anul trecut la nivelul record de 0,78, iar în Japonia la 1,26.

În Coreea de Sud, scăderea ratei natalităţii a generat o criză de medici pediatri, iar într-un oraş sud-coreean se organizează întâlniri "matrimoniale" pentru a încuraja creşterea acestei rate.

Coreea de Nord, care are o populaţie de circa 25 de milioane de oameni, s-a confruntat în plus în ultimele decenii cu grave crize alimentare, incluzând aici foametea letală din anii 1990, în mare parte ca rezultat al unor dezastre naturale, ca inundaţii care au distrus recoltele, aminteşte Reuters.

La evenimentul de duminică, liderul nord-coreean le-a mulţumit mamelor pentru rolul lor în întărirea forţei naţiunii.

"Şi eu mă gândesc deseori la mame atunci când întâmpin greutăţi în activităţile de partid şi de stat", a mărturisit Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.