Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord sfidează ONU. Kim Jon Un nu renunță la ideea lansării în spațiu a unui satelit spion

KCNA
kim jong un

Coreea de Nord ar putea încerca o a treia lansare în spațiu a unui satelit spion miercuri, la miezul nopții, a anunțat presa japoneză, citată de BBC.

Tokyo a spus că Phenianul a trimis o notificare cu privire la o fereastră de nouă zile pentru lansare. Aceasta se închide pe 30 noiembrie, la 23:59, ora locală.

Potrivit notificării, în trei zone maritime ar putea să cadă resturile de la racheta care transportă satelitul. Două zone sunt la vest de Peninsula Coreeană, iar a treia se află la est de insula Luzon din Filipine.

Japonia a anunțat că va colabora cu Coreea de Sud pentru a „îndemna cu tărie” Coreea de Nord să nu continue lansarea care ar încălca rezoluțiile ONU.

Anul acesta, autoritățile de la Phenian au mai încercat de două ori să trimită un satelit spion în spațiu. Încercările au eșuat, dar liderul nord-coreean Kim Jong Un nu pare să fie dispus renunțe deoarece un satelit îi va oferi un avantaj strategic.

Consiliul de Securitate al ONU a interzis Phenianului să lanseze sateliți, deoarece consideră că astfel coreenii pot testa rachete interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.