Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord: Unităţi militare masate la Phenian pentru o demonstraţie de forţă

youtube.com
coreea de sud soldat

Unităţi militare erau masate sâmbătă la Phenian în vederea unei demonstraţii de forţă a regimului nord-coreean cu ocazia împlinirii a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) al cărei program nuclear se află la originea tensiunilor internaţionale tot mai mari, relatează AFP. 

Sute de camioane pline cu soldaţi erau astfel aliniate la primele ore ale zilei de-a lungul fluviului Taedong care traversează capitala nord-coreeană, în vederea unei defilări prin oraş. 

În afară de sărbătorirea "Zilei Soarelui", numele oficial dat zilei de naştere a lui Kim Ir-Sen (15 aprilie 1912-8 iulie 1994), care a fost bunicul actualului lider, Kim Jong-Un, este vorba pentru această ţară comunistă izolată pe scena internaţională de a adresa un mesaj fără echivoc Statelor Unite, Coreii de Sud şi Japoniei cu privire la puterea sa militară. 

Potrivit numeroşilor observatori, Coreea de Nord ar putea profita de această dată aniversară pentru a efectua sâmbătă un nou tir cu o rachetă balistică ori chiar al şaselea test nuclear al său, amândouă interzise de comunitatea internaţională. 

La rândul său, preşedintele american, Donald Trump, a promis joi că "problema" nord-coreeană va fi "rezolvată". Anterior, el a anunţat că a trimis spre Peninsula Coreeană un portavion escortat de trei nave lansatoare de rachete, apoi s-a referit la o "armadă" incluzând submarine. 

Într-o declaraţie difuzată vineri de agenţia oficială de presă de la Phenian, KCNA, armata a dat asigurări că bazele americane din Coreea de Sud, "ca şi orice cartier general al Răului" cum este preşedinţia sud-coreeană de la Seul, vor fi "pulverizate în câteva minute" în caz de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.