Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud dezvoltă arme capabile să lovească infrastructura nucleară a Coreei de Nord

East Coast Daily
China rachetă

Coreea de Sud se află în etapele finale ale dezvoltării unei rachete balistice care poate transporta un focos de până la 3 tone, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Seul, transmit Reuters şi Yonhap, potrivit Agerpres.

În strategia de apărare pentru 2022-2026, Ministrul Apărării sud-coreean a menţionat că va dezvolta noi rachete ''cu putere distructivă consolidată semnificativ'', va moderniza sistemele de apărare balistică şi va desfăşura noi interceptori împotriva artileriei cu rază lungă de acţiune.

''Vom dezvolta rachete mai puternice, cu rază mai lungă de acţiune şi mai precise pentru a exercita descurajarea şi pentru a realiza securitatea şi pacea în Peninsula Coreeană'', a precizat într-o declaraţie ministerul citat.

Printre rachetele respective se află o nouă armă, cu o rază de acţiune de 350-400 kilometri şi o încărcătură de până la 3 tone, capabilă să distrugă obiective subterane precum cele despre care se crede că sunt utilizate de Coreea de Nord pentru a stoca arme nucleare, a relatat Yonhap, care citează surse anonime.

Anul trecut, Seulul a anunţat că racheta sa balistică cu rază scurtă de acţiune Hyunmoo-4 poate transporta un focos de 2 tone, iar în luna martie Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune capabilă să transporte un focos de 2,5 tone. Hyunmoo-4 este cea mai mare rachetă sud-coreeană.

Strategia de apărare a Coreei de Sud prevede cheltuieli de 315,2 mii de miliarde woni (273 miliarde dolari americani) pentru următorii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.