Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud ia atitudine și promite măsuri ferme. Rusia este somată să încheie cooperarea militară cu Phenianul

altcoinbuzz.io
coreea de sud

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că Rusia trebuie să pună capăt imediat acţiunilor de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi a promis că va lua măsuri ferme, relatează Reuters.

Ministrul adjunct de Externe sud-coreean, Chang Ho-jin, l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Seul pentru a îndemna "Rusia să oprească imediat orice decizie de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi să respecte Rezoluţiile Consiliului de Securitate (al ONU)", a transmis Ministerul de Externe sud-coreean într-un comunicat.

Chang a declarat că Seulul se va coordona cu comunitatea internaţională pentru a răspunde ferm oricăror acţiuni care îi ameninţă securitatea.

Mesajul oficialului sud-coreean survine după ce liderului nord-coreean, Kim Jong Un, i-au fost prezentate opţiuni privind cooperarea militară în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută cu preşedintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi din Extremul Orient al Rusiei.

Întâlnirea între cei doi lideri a provocat îngrijorări potrivit cărora Phenianul şi Moscova s-ar putea angaja într-un schimb de armament, arme pe care Rusia le-ar putea folosi pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.