Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud renunță la o tradiție veche - Se va interzice consumul cărnii de câine

caini cursa

Coreea de Sud își propune să interzică consumul de carne de câine și să pună capăt controversei legate de acest obicei străvechi, pe fondul creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor, a declarat vineri un șef al politicii partidului de guvernământ, potrivit Reuters.

Practica coreeană de a mânca câine a atras critici de peste hotare pentru cruzimea sa, dar a existat, de asemenea, o opoziție din ce în ce mai mare în țară, în special din partea tinerei generații.

"Este timpul să punem capăt conflictelor sociale și controverselor legate de consumul de carne de câine prin adoptarea unei legi speciale care să pună capăt acestei practici", a declarat Yu Eui-dong, șeful politic al Partidului puterii populare, aflat la guvernare, la o întâlnire cu oficiali guvernamentali și activiști pentru drepturile animalelor.

Guvernul și partidul de guvernământ vor introduce un proiect de lege în acest an pentru a aplica o interdicție, a declarat Yu, adăugând că, cu sprijinul bipartizan așteptat, proiectul de lege ar trebui să treacă prin parlament.

Ministrul agriculturii, Chung Hwang-keun, a declarat în cadrul reuniunii că guvernul va pune în aplicare rapid o interdicție și va oferi maximum de sprijin posibil celor din industria cărnii de câine pentru a-și închide afacerile.

Prima doamnă Kim Keon Hee a fost un critic vocal al consumului de carne de câine și, împreună cu soțul ei, președintele Yoon Suk Yeol, a adoptat câini vagabonzi.

Interdicția s-ar aplica din 2027

Proiectele de lege împotriva cărnii de câine au eșuat în trecut din cauza protestelor celor implicați în industrie și a îngrijorării cu privire la mijloacele de trai ale fermierilor și ale proprietarilor de restaurante.

Interdicția propusă va include o perioadă de grație de trei ani și sprijin financiar pentru ca întreprinderile să se retragă din acest comerț.

Mâncatul cărnii de câine este o practică veche în peninsula coreeană și este considerată o modalitate de a învinge căldura verii.

Dar este mult mai puțin frecventă decât era în trecut în Coreea de Sud, deși este încă consumată de unele persoane în vârstă și servită în anumite restaurante.

Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat perspectiva unei interdicții. "Un vis devenit realitate pentru noi toți cei care am militat atât de mult pentru a pune capăt acestei cruzimi", a declarat Humane Society International.

Există aproximativ 1.150 de ferme de creștere a câinilor, 34 de abatoare, 219 companii de distribuție și aproximativ 1.600 de restaurante care servesc câini, potrivit datelor guvernamentale.

Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că 64% dintre respondenți se opun consumului de carne de câine. Sondajul a arătat că doar 8% dintre respondenți au mâncat câine în ultimul an, în scădere de la 27% în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.