Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud şi Japonia critică decizia Chinei de a suspenda eliberarea de vize pentru cetăţenii lor

rdi.org
cenzura-china

Coreea de Sud şi Japonia au criticat miercuri decizia recentă a Chinei de a suspenda eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii celor două ţări, ca răspuns la restricţiile sanitare impuse de Seul şi Tokyo călătorilor chinezi, transmit Reuters şi Kyodo.

'Este profund regretabil că China a luat o astfel de contramăsură de suspendare totală a emiterii de vize de scurtă şedere', a declarat ministrul de externe sud-coreean Park Jin într-un briefing de presă, precizând că ţara sa le eliberează în continuare vize chinezilor pentru afaceri urgente sau scopuri umanitare, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud le-a impus teste PCR călătorilor veniţi din China, alăturându-se numărului tot mai mare de state care au adoptat restricţii la frontieră pe fondul îngrijorărilor legate de creşterea infectărilor după ce Beijingul a renunţat brusc la politica sa drastică 'zero COVID'.

'Este extrem de regretabil că China restricţionează eliberarea de vize pentru motive dincolo de noile contramăsuri COVID', a afirmat şeful de cabinet al premierului japonez, Hirokazu Matsuno, într-o conferinţă de presă, adăugând că Tokyo a protestat prin canale diplomatice.

China a încetat marţi eliberarea de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii sud-coreeni şi japonezi, după ce a anunţat că va reacţiona la decizia ţărilor care au introdus restricţii sanitare în cazul vizitatorilor din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.