Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat exerciţiile lor militare comune anuale

soldati americani

Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat miercuri exerciţiile lor militare comune anuale, în timp ce liderul nord-coreean Kim Jong-un le-a cerut forţelor sale să se pregătească pentru 'lovitură fără milă' împotriva inamicului, transmite AFP.

Aceste exerciţii amplifică mereu tensiunile din Peninsula Coreeană. În acest an, ele survin la puţin timp după un tir cu rachetă balistică nord-coreean şi asasinarea prin otrăvire cu un agent neurotoxic a fratelui vitreg al lui Kim Jong-un în Malaezia.

Efectivele care participă la aceste exerciţii comune - numite Key Resolve şi Foal Eagle - sunt aceleaşi ca anul trecut, a declarat un purtător de cuvânt al armatei americane.

Citește și: A început Mega-procesul PUCIULUI eșuat din Turcia/ VIDEO

În 2016, 300.000 de militari sud-coreeni şi 17.000 de militari americani au luat parte la operaţiuni, precum şi nave americane strategice şi elemente ale forţelor aeriene americane.

Purtătorul de cuvânt citat a mai spus că 3.600 de militari americani sunt desfăşuraţi pentru Foal Eagle, primul dintre aceste exerciţii care durează două luni, fără a oferi un număr global.

Coreea de Nord consideră aceste manevre ca o repetiţie generală pentru o invadare a teritoriului său, în timp ce Seulul şi Washingtonul dau asigurări că ele sunt pur defensive.

Liderul nord-coreean, în vizită la cartierul general al unei unităţi a armatei, a salutat "vigilenţa" trupelor sale "împotriva forţelor inamice americane şi sud-coreene care fac eforturi frenetice în vederea unei invazii", conform agenţiei oficial de presă KCNA.

El le-a ordonat de asemenea militarilor să "elaboreze contra-măsuri exhaustive în vederea unei lovituri fără milă împotriva unui atac neaşteptat al inamicului", a adăugat KCNA miercuri.

Preşedintele sud-coreean interimar Hwang Kyo-Ahn a atras atenţia că ţara sa va răspunde cu fermitate oricărei provocări din partea Coreii de Nord şi va încerca să obţină o înăsprire a sancţiunilor ONU împotriva Phenianului.

"Guvernul va face astfel încât Nordul să îşi dea seama de inutilitatea armelor sale nucleare", printr-o întărire a alianţei cu SUA, a spus el, potrivit Agerpres.

Seulul şi Washingtonul au anunţat anul trecut instalarea în Coreea de Sud a sistemului de apărare antirachetă americană THAAD, pentru a proteja ţara de eventuale atacuri venite din partea Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.