Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud, ţinută în şah acasă de Thailanda în preliminariile CM 2026

AP News
coreea de sud jocurile olimpice

Coreea de Sud a fost ţinută în şah surprinzător de Thailanda, scor 1-1, joi, la Seul, în Grupa C din turul secund al preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială de fotbal din 2026, transmite agenţia Yonhap, potrivit Agerpres.

Căpitanul Son Heung-min, vedeta Coreei de Sud, a înscris în minutul 42, dar Suphanat Mueanta a egalat în minutul 61. Cele două echipe se vor întâlni din nou marţi pe stadionul Rajamangala din Bangkok. Coreea de Sud este pe locul 22 în clasamentul FIFA, iar Thailanda, pe locul 101.

Pentru Coreea de Sud a fost primul meci pe teren propriu în acest an şi totodată primul meci după înfrângerea suferită în faţa Iordaniei (02) în semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni din Qatar, în luna februarie.

La şfârşitul lui februarie, Hwang Sun-hong a fost numit selecţioner interimar în locul germanului Juergen Klinsmann, demis după eliminarea din semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni şi altercaţia dintre jucătorii vedetă ai echipei reprezentative. O ceartă a avut loc înaintea meciului cu Iordania, între Lee Kang-in, jucătorul echipei franceze Paris Saint-Germain, şi Son Heung-Min, starul formaţiei engleze Tottenham Hotspur, care s-a rănit la un deget în timpul incidentului.

În Grupa C din turul secund al preliminariilor zonei asiatice pentru CM 2026 a mai avut loc marţi meciul Singapore - China, încheiat 2-2. China a condus la pauză cu 2-0, după golurile reuşite în minutele 10 şi 45+2 de Wu Lei, jucător care a ratat un penalty în minutul 31. Singapore a revenit graţie reuşitelor lui Faris Ramli (53) şi Jacob Mahler (81).

Liderul grupei este Coreea de Sud, cu 7 puncte, Thailanda, 4 puncte, China, 4 puncte, Singapore, 1 punct.

Primele două clasate din cele nouă grupe din turul secund al preliminariilor zonei asiatice se vor califica în turul al treilea.

Coreea de Sud a fost prezentă la toate ediţiile Cupei Mondiale începând cu ediţia din 1986.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.