Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud va găzdui echipa Coreei de Nord în meciuri de calificare la CM 2022 şi Cupa Asiei 2023

Coreea de Sud va găzdui selecţionata Coreei de Nord într-o serie de meciuri de calificare pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar şi Cupa Asiei 2023, a declarat vineri Confederaţia Asiatică de Fotbal, scrie AFP.

Coreea de Sud, care a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din 2002, este una dintre cele opt ţări care vor găzdui meciurile din grupele lor de calificare, într-un nou format destinat reducerii riscului de răspândire a coronavirusului.

Pe lângă Coreea de Sud şi Coreea de Nord, Grupa G va include selecţionatele Libanului, Sri Lankăi şi Turkmenistanului.

China, Kuweitul, Bahrainul, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatarul şi Japonia vor fi alte gazde pentru meciurile amânate de anul trecut, care vor avea loc în perioada 31 mai - 15 iunie.

În octombrie 2019, cele două Corei au remizat, 0-0, în capitala Coreei de Nord, Phenian, în calificările pentru CM din Qatar. Fanii şi mass-media străine au fost interzişi şi nu a existat nicio transmisie TV în direct. Atunci a fost primul meci între naţionalele masculine coreene găzduite de Nord.

Calificările pentru Cupa Mondială din zona Asiei au fost amânate după ce pandemia de Covid-19 a schimbat programul.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt încă teoretic în conflict deoarece războiul coreean s-a încheiat în 1953 mai degrabă cu un armistiţiu decât cu un tratat de pace, iar peninsula rămâne împărţită de o zonă demilitarizată, dar puternic fortificată.

Cu toate acestea, competiţiile sportive au contribuit la îmbunătăţirea relaţiilor, mai ales în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 din Coreea de Sud, care au indicat o încălzire fără precedent a relaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.