Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coridor uriaș de transport care va lega Iranul de Rusia: Putin și Raisi au semnat! Va concura cu Canalul Suez

45north
Putin semneaza

Autoritățile din Iran și Rusia au semnat un acord pentru realizarea unei căi ferate care va face parte dintr-un uriaș coridor de transport. Coridorul are porțiuni pe mare și pe uscat și își propune să rivalizeze cu ruta care trece prin Canalul Suez, potrivit Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său iranian Ebrahim Raisi au participat miercuri la o ședință online în cadrul căreia a fost semnat acordul pentru finanțarea și construirea unei linii de cale ferată în Iran. Aceasta va face parte dintr-un coridor internațional de transport.

Calea ferată Rasht-Astara este văzută ca o verigă importantă în cadrul coridorului, menit să conecteze India, Iran, Rusia, Azerbaidjan și alte țări prin intermediul căilor ferate și al mării. Inițiatorii proiectului spun că noul coridor poate rivaliza cu Canalul Suez ca rută comercială globală.

Linia ferată de 162 km va merge de-a lungul coastei Mării Caspice. Realizarea coridorului nord-sud presupune conectarea porturilor rusești de la Marea Baltică cu porturile iraniene din Oceanul Indian și din Golful Persic.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.