Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu cere mobilizarea mediului academic în lupta împotriva populismului, a euroscepticismului și a naționalismului

sursa FOTO: Inquam
Corina Cretu

Europarlamentarul Corina Crețu cere unirea forțelor universităților pentru a lupta împotriva populismului, a euroscepticismului și a naționalismului.

"Mesajul meu pentru Conferința Rectorilor din Regiunea Dunării (Danube Rectors' Conference) care debutează astăzi, la București.

Felicitări pentru organizare Domnului Prof. Univ. Dr. Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București!

⛴ Atât pe parcursul mandatului meu de Comisar European, cât și acum, ca Membru al Parlamentului European, am fost și am rămas convinsă că Dunărea reprezintă un avantaj strategic pentru țările pe care le străbate. Uniunea Europeană și-a dovedit, în repetate rânduri, angajamentul de a încuraja colaborarea dintre aceste țări. Strategia UE pentru Regiunea Dunării reprezintă acum cadrul principal care permite cooperarea transnațională în regiune, iar printre priorități se numără energia sustenabilă, calitatea apei, securitatea, mobilitatea, persoanele și competențele, cultura și turismul.

⛴ Rolul universităților este, în acest sens, crucial. Mediul academic, mediul politic și mediul de business formează împreună așa-numitul ”triplu helix”, iar în această ecuație universitățile sunt aproape de fiecare dată cele care deschid calea spre inovare.

⛴ Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că provocările majore (populismul, euroscepticismul și naționalism radical) primesc răspunsuri pe măsură. Regiunea Dunării are nevoie de întreaga noastră dăruire și energie.

⛴ Conferința Rectorilor din Regiunea Dunării este un pas important în această direcție și reprezintă dovada vie că există entuziasm autentic în jurul unor astfel de proiecte. Ceea ce era cândva o frontieră care delimita o cultură de alta, Dunărea este acum un coridor de comunicare ce stimulează cooperarea și, în consecință, pune bazele dezvoltării țărilor noastre.

Vă asigur de toată susținerea mea pentru proiectele care urmăresc să dezvolte Regiunea Dunării și, astfel, să creeze o viață mai bună pentru cei peste 100 de milioane de locuitori ai regiunii", scrie Corina Crețu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.