Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, directivă pentru noul Guvern: 'Să preia urgent coordonarea acestui subiect, astfel încât suma alocată României să nu se piardă'

corina cretu

Strategia Dunării este un subiect mereu actual, care m-a preocupat în calitate de Comisar European, și la dezvoltarea căruia voi lucra în continuare, susține europarlamentarul Corina Crețu pe Facebook. Ea speră ca noul Guvern al României să preia urgent coordonarea acestui subiect, astfel încât suma alocată României (peste 1 miliard EUR) să nu se piardă, precizând că până la predarea mandatului său de Comisar European nu se cheltuiseră nici 10% din această sumă.

Regina-Mamă Elena, în România după 71 de ani - Mesajul transmis de Viorica Dăncilă

„Pentru România, Dunărea are o importanță strategică, motiv pentru care am subliniat în repetate rânduri că Planul de acțiune SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării) reprezintă șansa alinierii fondurilor europene pentru acest obiectiv. Colaborarea regională în diferite sectoare (transporturile, inovaţia, turismul) sunt vitale, iar România poate deveni un actor-cheie.
E cât se poate de clar că dacă o singură porţiune a Dunării nu funcţionează, circulaţia pe întregul fluviu este compromisă. Acesta este motivul pentru care am lansat proiectul "Freeway Danube", care şi-a asumat ca obiectiv creşterea navigabilităţii pe Dunăre și care urmărește rezultate concrete.
Proiectul privind Dunărea mi-a fost întotdeauna foarte drag și l-am considerat a fi o prioritate, pentru că reprezintă o șansă uriașă pentru țara noastră.
Sper ca, pe viitor, România să conștientizeze și să utilizeze mai bine aceste oportunități.

Sunt curioasă cât anume din fondurile generoase acordate de Guvernul Ponta pentru această Strategie au fost realmente folosite.
În timpul mandatului meu, m-am întâlnit cu toți primarii care sunt implicați în Strategia Dunării. Sper să se ajunga la un consens, iar noul Guvern al României să preia urgent coordonarea acestui subiect, astfel încât din suma alocată României (peste 1 miliard EUR) să nu se piardă, banii să fie cheltuiți riguros, în beneficiul locuitorilor din zonă și al creșterii atractivității zonei, implicit a României. Până la predarea mandatului meu de Comisar European nu se cheltuiseră nici 10% din această sumă”, scrie Corina Crețu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.