Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, în vizorul PNL: 'Este la fel de responsabilă. A vorbit despre mere fiind întrebată de pere'

flickr.com
Corina Crețu

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt PNL, susține că raportarea falsă a unor plăți decontate din fonduri europene trebuie elucitată de comisarul european Corina Crețu, menționând că lipsa oricărui demers de verificare a unor date aduse cu sine suspiciunea de complicitate.

"Comisarul European, Corina Crețu, a vorbit despre mere fiind întrebată de pere atunci când a reacționat la acuzațiile făcute de Partidul Național Liberal privind scamatoriile contabile făcute de cuplul Vâlcov - Teodorovici cu fondurile europene în execuția bugetară din 2018.

Corina Crețu nu a contrazis informațiile publicate privind decontarea din fondurile europene alocate României pentru perioada 2014 - 2020 a cheltuielilor realizate în cadrul unor proiecte finanțate de la bugetul de stat în anii precedenți. Mai mult a recunoscut că a insistat pentru ca România să beneficieze de această facilitate, ceea ce în sine nu este nici rău, nici ilegal, pentru a nu se pierde fonduri europene.

Citeste si PSD anunță 'SURPRIZE' pentru luna februarie. Codrin Ștefănescu: Nu am renunţat. Este o discuţie aplicată în interiorul partidului pe amnistie şi grațiere

Ceea ce nu a elucidat Comisarul Corina Crețu și trebuie să o facă în primul rând cei care au comis-o este raportarea falsă a acestor plăți care însumează aproape 5 miliarde de lei doar la capitolul de venituri în bugetul de stat fără a fi incluse în mod corespondent și la capitolul cheltuieli așa cum ar fi fost corect din punct de vedere contabil.

În virtutea răspunderii colegiale a membrilor Comisiei Europene din care face parte și mai ales în calitate de titular al portofoliului de Dezvoltare Regională care gestionează decontarea cererilor de plată din fondurile de coeziune alocate României, Corina Crețu este la fel de responsabilă de elucidarea modului în care aceste plăți au fost incluse în bugetul de stat.

Lipsa oricărui demers în verificarea datelor privind execuția bugetară a României cel puțin în ceea ce privește cheltuirea fondurilor europene și modul oficial de raportare a acestora poate ridica suspiciunea de complicitate a Comisarului European pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, la manevra fiscală și bugetară de falsificare a deficitului bugetar de către cuplul Vâlcov - Tedorovici", a scris Ionel Dancă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.