Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina CREȚU sprijină solicitările Asociației Orașelor din România

sursa FOTO: Inquam
Corina Cretu

Europarlamentarul Corina Crețu (PRO România) se alătură nemulțumirilor exprimate în spațiul public de către Asociația Orașelor din România, care condamnă recenta rectificare bugetară, prin care cele mai multe de orașe din România au primit între 3-10 lei per cap de locuitor.

"Am depus toate eforturile ca atât în precedenta, cât și în actuala perioadă de programare, orașele să poată accesa direct fondurile europene de care au nevoie. Pentru perioada 2014-2020, nu mai puțin de 115 miliarde EUR din fondurile politicii de coeziune merg direct către orașe, iar 17 miliarde din această sumă sunt bani alocați pentru a susține strategiile integrate de dezvoltare urbană", a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Fostul Comisar pentru Politică Regională amintește, în acest context, scopul Agendei Urbane a Uniunii Europene, lansată în 2016 de Comisia Europeană: ”Prin acest instrument, 100 de miliarde de euro sunt investiți direct în zonele urbane. Rolul acestor fonduri este acela de a sprijini dezvoltarea inovării în sectorul IMM-urilor, contribuind totodată la creșterea eficienței energetice a clădirilor și la promovarea integrării sociale. Agenda Urbană urmărește folosirea responsabilă a banilor, recunoscând rolul semnificativ al orașelor. Pe parcursul mandatului său la Președinția Consiliului Uniunii Europene, România s-a arătat interesată să implementeze și să continue astfel de inițiative – ceea ce face ca actuala alocare să fie cu atât mai surprinzătoare. Am solicitat întotdeauna ca primarii să fie implicați și mai mult în a decide unde și cât se investește, fiind întotdeauna de părere că aceștia știu cel mai bine nevoile cetățenilor – mult mai bine decât pot fi cunoscute la Bruxelles sau în Capitală. Din păcate, văd că am ajuns în situația în care primarii nu numai că nu sunt implicați, ci au fost lăsați și fără bani”, a mai adăugat Corina Crețu.

”Agenda Urbană a Uniunii Europene s-a numărat printre prioritățile mandatului meu de Comisar European, sprijinind transferul de responsabilitate către orașe - cu precădere în ceea ce privește elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare. Menținerea actualelor sume repartizate prin rectificarea bugetară ar fi un act de nedreptate față de orașe, care reprezintă motoarele de dezvoltare ale României”, a conchis Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.