Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, apel la Guvernul Orban în plină pandemie: 'România trebuie să folosească la maximum fondurile europene. Ne facem rău cu mâna noastră'

corina cretu

România trebuie să folosească la maximum fondurile europene pe care încă le are la dispoziție, a afirmat joi europarlamentarul Corina Crețu. Ea și-a exprimat speranța ca România să poată beneficia de sprijin suplimentar în lupta împotriva pandemiei prin crearea unui fond european separat pentru redresare economică, însă a atras atenția că România mai are la dispoziție fondurile europene din Cadrul Financiar Multianual 2014 – 2020.

“Din cele 36 de miliarde de euro alocate României, s-au cheltuit până în acest moment puțin peste 30% (fără agricultură). E o situație cu atât mai îngrijorătoare cu cât acum – așa cum am arătat și anterior – în urma votului din Parlamentul European, nu mai există nicio condiționalitate pentru atragerea acestor bani, indiferent de fondul din care fac parte”, a scris Crețu, pe pagina sa de Facebook.

OFICIAL - Câți kilometri de autostradă are România: 37% dintre drumurile de la sat sunt pietruite

Ea s-a referit astfel la aprobarea de către plenul Parlamentului European a posibilității de utilizare flexibilă a banilor europeni, prin permiterea transferului între fonduri și prin oferirea unei finanțări de până la 100% din partea Comisiei Europene, fără a mai fi necesară cofinanțarea națională.

„Se pare că, din păcate, noi ne facem rău cu mâna noastră! Conform informațiilor apărute în spațiul public, autoritățile române nu au renunțat încă la măsurile birocratice care îngreunează atragerea fondurilor și asupra cărora am atras atenția în nenumărate rânduri – atât în calitate de Comisar European, cât și acum, ca europarlamentar. Mă întreb: de ce nu există, clar și transparent, un inventar al tuturor fondurilor pe care România le are la dispoziție în această perioadă, astfel încât să fie folosite la maximum aceste resursele? Toate statele europene au luat măsuri de ajutorare a celor loviți de criză, iar Guvernele naționale fac tot posibilul pentru a folosi banii pe care îi au la dispoziție din partea Uniunii Europene. Soluții există. Ar fi păcat să le ratăm tocmai acum, când românii au mai mare nevoie de sprijin”, a mai spus Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.