Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu flutură banii europeni spre Ciolacu: E o șansă unică pentru Autostrada Moldovei

corina cretu

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european pentru Dezvoltare Regională, afirmă, înstr-o postare pe Facebook, că îşi doreşte din suflet să vadă în continuare multe proiecte de autostrăzi depuse şi aprobate, mai ales în ceea ce priveşte legătura cu zona Moldovei. Ea îşi exprimă speranţa ca Guvernul să folosească şansa istorică oferită de PNRR şi de Programul Operaţional pentru Transport 2021-2027 pentru realizarea acestor proiecte care pot contribui decisiv la reducerea decalajelor dintre regiuni.

Afirmaţiile sunt făcute în contextul în care, în urmă cu exact 9 ani, vizita şantierul "Autostrăzii Sebeş-Turda", un proiect în care spune că a crezut.

Corina Crețu dă detalii despre proiecte anterioare

”Pe 15 aprilie 2015, vizitam şantierul "Autostrăzii Sebeş-Turda", un proiect care face parte din reţeaua principală TEN-T, un proiect în care am crezut şi pentru care m-am implicat pentru accelerarea lucrărilor. În 2018, am aprobat, în calitate de Comisar European, proiectul privind aceasta Autostrada Sebeş-Turda: peste 272 Milioane Euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru a fi investite în construcţia secţiunii de autostradă dintre localităţile Sebeş şi Turda, în apropierea municipiului Cluj-Napoca. Locuitorii din această regiune se bucură acum, datorită investiţiilor finanţate de Uniunea Europeana, de condiţii de călătorie mai sigure şi comfortabile pe acest tronson. Autostrada aduce beneficii, de asemenea, dezvoltării economiei regionale, cu un impact pozitiv asupra relaţiilor comerciale şi turismului”, scrie Corina Creţu pe Facebook.

Ea subliniază că proiectul cu finanţare europeană a făcut legătura între două autostrăzi importante deja existente: A1 Orăştie - Sibiu (extremitatea sudică) şi A3 Gilău - Câmpia Turzii (extremitatea nordică).

”Îmi doresc din suflet să văd în continuare multe astfel de proiecte depuse şi aprobate, mai ales în ceea ce priveşte legătura cu zona Moldovei: “Autostrada Unirii” (Târgu Mures - Iasi - Ungheni) şi “Autostrada Moldova”(Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani). Sper în perioada următoare Guvernul României să folosească şansa istorică oferită de Planul National de Redresare şi Rezilienţă şi de Programul Operaţional pentru Transport 2021-2027 pentru realizarea acestor proiecte care pot contribui decisiv la reducerea decalajelor dintre regiuni, îmbunătăţirea vieţii oamenilor si dezvoltarea economică a ţării”, precizează fostul comisar european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.