Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Creţu prezintă angajamentele statelor UE pentru noua agendă urbană la conferinţa Habitat III

Corina Cretu New Europe

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu, care conduce Delegaţia Uniunii Europene la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru locuinţe şi dezvoltare urbană durabilă (Habitat III) ce are loc la Quito,Peru, a prezentat azi angajamentele voluntare ale statelor UE pentru implementarea Noii Agende Urbane, anunţă un comunicat de presă trimis Agerpres. Înaltul oficial european a declarat deja sprijinul UE în cadrul discursului rostit în sesiunea plenară de deschidere a Conferinţei Naţiunilor Unite pentru locuinţe şi dezvoltare urbană durabilă.

"Noua agendă urbană reflectă viziunea UE asupra dezvoltării urbane sustenabile pentru că are o abordare integrată, bazată pe localizare, care ţine cont de diversitatea oraşelor construind în acelaşi timp pe legăturile dintre urban şi rural. Respectarea drepturilor omului este centrală pentru această abordare, care promovează indivizibilitatea şi universalitatea demnităţii umane şi promovează drepturile femeii, vitale în realizarea unei dezvoltări sustenabile şi cuprinzătoare", a afirmat comisarul european în discursul său, transmis de UN webtv. Noua Agendă Urbană a fost apreciată pentru faptul că reflectă viziunea UE asupra dezvoltării urbane durabile, iar Uniunea Europeană şi statele sale membre lucrează deja la îndeplinirea obiectivelor stabilite în acest sens. Agenda Urbană a UE, ale cărei principii au fost agreate în luna mai, anul acesta, va fi un element cheie în cadrul Noii Agende Urbane ce va fi adoptată la Quito.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Quito şi transmisă de UN webtv, Creţu a mai precizat că i se pare vital ca autorităţile locale să fie cooptate în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare urbană, dar şi în elaborarea măsurilor care implementează obiectivele strategiei adaptate la nevoile locale. De asemenea, a mai precizat că participarea femeilor în procesul de guvernare este un alt aspect care trebuie implementat. "Plec la Bruxelles cu o nouă idee desprinsă din dezbateri: nevoia de a încuraja participarea femeilor în guvernarea locală şi intenţionez să lansez o iniţiativă în acest sens imediat ce voi ajunge la Bruxelles", a adăugat comisarul european.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.