Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Coca Constantinescu are prima șansă să preia conducerea ASF

ASF

Cornel Coca Constantinescu, Primvicepreședintele Autorității pentru Supraveghere Financiară, are prima șansă pentru preluarea postului de președinte conform Profit.ro

Fructele și legumele sunt pline de otrăvuri. VEZI lista

Autoritatea de Supraveghere Financiară este poate cea mai râvnită instituție de către politicienii. Salariile imense din cadrul acestei structuri au atras de-a lungul vremii atenția politicienilor. În ultimii ani presa a dezvăluit faptul că rudele multor politicieni și-au găsit un loc călduț și bine plătit în această instituție.

Turcia NU cedează: Mesaj CLAR pentru Olanda în plin SCANDAL diplomatic

ASF care este forul de reglementare și control atât pentru piața financiară cât și pentru piața de asigurări a fost în centrul scandalurilor anul trecut după ce s-a ajuns la o creștere aberantă a polițelor RCA.

Mișu Negrițoiu actualul președinte a primit un vot de blam în comisiile economice din parlament. Parlamentarii PNL cât și cei ai PSD au solicitat demisia acestuia ca urmare a faptului că anul trecut piața asigurărilor a fost zguduită de scandalurile Carpatica Asigurări, Astra Asigurăi, dar și ca urmare a creșterii prețurilor polițelor de asigurare.

Anul trecut creșterea prețurilor polițelor de asigurări a fost blocată printr-o ordonanța de urgență dată de Guvernul Cioloș,în luna noiembrie, ordonanță care a înghețat prețurile pe o perioadă de 6 luni.

Peste puțin timp, termenul de înghețare a prețurilor va expira. Nu avem încă o soluție la acest moment. Nu știm ce se va întâmpla odată cu expirarea termenului.

Parlamentarii vor să îl schimbe pe Mișu Negrițoiu de la conducerea ASF, să îl înlocuiască cu Cornel Coca Constantinescu, care are experiență în mediul privat, a  fost director al Romexterra Leasing și președinte al Asociației Societăților de Leasing din România (ASLR). Este doctor în științe economice, a absolvit Facultatea de Finanțe Bănci și Burse de Valori de la ASE și are mai multe cursuri de calificarea în fara țării.De asemenea, se caută un înlocuitor pentru postul de vicepreședinte responsabil cu piața asigurărilor lăsat liber de Marius Vorniceanu, care și-a dat demisia anul trecut, ca urmare a scandalurilor create de mărirea prețurilor privind polițele de asigurare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.