Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Dinu, atac dur la adresa lui Carmen Dan şi Elisabeta Lipă: Ce reproşează 'Procurorul'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Cornel Dinu a trimis trimis o scrisoare deschisă pentru fanatik.ro în care o critică dur pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care declara că a trimis la Direcția Națională Anticorupție concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo. Răspunsul lui Cornel Dinu a fost unul tăios:

„Deşi nu îmi mai doream, sunt nevoit să cobor la nivelul de răutate ignorantă al duduiei ministrese vremelnice de la Interne. Şi pentru că iar s-a referit la soarta stadionului Dinamo dar şi pentru că a pus în mişcare o cohortă de subordonaţi să cerceteze şi, eventual, să mă trimită şi pe mine la DNA!?…

În cazul în care, ca preşedinte al CS Dinamo, până în 1999 aş fi avut un rol incriminant în prima hotărâre de Guvern Isărescu din acel an. Care trecea în folosinţa SC FC Dinamo unele spaţii din clubul sportiv. Ca o consecinţă a deciziei UEFA de a obliga cluburile să nu mai aibă legături cu instituţii guvernamentale şi să devină societăţi comerciale sau pe acţiuni.

Procedură pusă în aplicare şi la cluburile de fotbal Steaua şi Rapid de Ministerul Apărării şi cel al Transporturilor. Ei bine, ca preşedinte al Clubului Sportiv nu am făcut altceva decât să pun în aplicare o hotărâre în acest sens a Consiliului Director al FC Dinamo aprobată de Minister. Ca subordonat. Transformată apoi în hotărâre de Guvern. Trimiteţi-i pe cei care făceau parte atunci din acest for de conducere şi al ministerului. Dudu Ionescu ca ministru (bun) şi încă vreo 10 generali, şefi de arme ai ministerului la DNA!

Mai mult decât atât, aveţi confirmarea că la discuţiile respective nu am participat delegând pe cei doi vicepreşedinţi ai clubului şi pe şeful logisticii. Sunt un om sincer şi asta mi-a adus mari suferinţe în această lume încă barbară. Nu împărtăşeam amploarea împărţelii ce urma să se decidă. Se spune, duduie, că aţi avea şi studii juridice!?… Probabil vreo patalama în acest sens eliberată de vreo distrugătoare facultate particulară. Se poartă! Numai că Dreptul pe care credeţi că îl posedaţi este tare rău faultat, prin ceea ce susţineţi, de stângismul incompetenţei sfidătoare exprimate. Astfel, aţi spus că aţi înaintat deja o sesizare a DNA, deci penal, în paralel cu deschiderea unei acţiuni în civil, pentru aceeaşi ilegalitate crezută de matale, contractul de asociere.

Alo, duduie, sper să ai măcar prin preajmă un jurist cât de cât care să îţi oprească elucubraţiile. Spunându-ţi că nu merg împreună! Firesc ar fi ca şi la noi, unde sper că nu s-a uitat principiul din dreptul civil: „electa una via”, adică mai întâi una sau alta. Adevăr şoptit şi bietului Mititelu de la Craiova şi de care el a ţinut cont! Mai mult decât atât, n-aţi avut iarăşi pe nimeni să vă spună că în privinţa contractului de asociere justiţia s-a pronunţat deja. Respingând acţiunea de contestare, iniţiată de o altă calamitate a vremurilor ce ne este dat să le suportăm, fosta preşedintă la fel de vremelnică, analfabeta Elisabeta Lipă. Şi a repus în drepturile fireşti societatea domnului Badea, aşa cum o numiţi. Care, de fapt, nu e a lui ci a fotbalului. Dacă spuneaţi că în anularea hotărârii existente mai mergea. Şi nimeni nu pleacă acasă cu banii, aşa cum înfieraţi cu mânia proletară de care credeam că am scăpat. Apropo, mai bine pronunţaţi-vă asupra celor care au înstrăinat, chipurile pe gratis!?…, tabla achiziţionată pentru acoperirea eventuală a tribunei 1 din Ştefan cel Mare şi sediul clubului nautic din Herăstrău. Acestea sunt, cu adevărat de DNA!…

Să nu uit, se vorbeşte, desigur, pe surse, cum se practică abject în ziua de azi, că aţi avea niscai interese de căpătuieli imobiliare în parcul Dinamo. Cel mai central şi mai mare din Europa, dar şi cel mai prost îngrijit şi condus în continuare. Iar cum la noi „boborul”, bietul de el, nu e pregătit să discearnă ceea ce i se inoculează suportând tot felul de rebuturi de competenţă ce-i decid soarta, sper să nu fie valabilă şi pentru noi reflecţia unicului Fănuş Neagu: „Un popor de oi naşte un Guvern de lupi!” Mai ales că aţi afirmat că aţi fost colegă cu Anita, fata marelui scriitor. Ea ştie carte!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.