Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Itu: `Toți cetățenii trebuie să beneficieze de condiții bune de trai`/ INTERVIU

cornel itu

Interviu cu deputatul PSD Cornel Itu:

- Domnule deputat Cornel Itu, sunteți la al treilea mandat. Care sunt prioritățile d-voastră în actuala legislatură, în contextul celor din programul PSD?

- Le mulțumesc clujenilor și dejenilor pentru încrederea pe care au arătat-o față de programul de guvernare al PSD, care conține două mari componente- una economică și una socială – pe care eu, ca deputat, mi le însușesc, și asigur electoratul din întregul județ că voi continua, totodată, demersurile pentru proiectele inițiate în nume personal și voi elabora altele noi, toate pentru și în beneficiul cetățenilor. Românii ne-au acordat încrederea lor și avem în Parlamentul României o majoritate PSD –ALDE. Cetățenii au nevoie de un Legislativ care să fie atent nu doar la interesele marilor jucători de pe piața economică, cum acționează politicenii de dreapta. Oamenii vor ca reprezentanții lor să fie conectați la realitățile cotidiene ale tuturor categoriilor sociale. Să nu uităm că în perioadele guvernelor PSD, România a înregistrat creștere economică. Guvernele PSD au avut grijă ca pensiile și salariul minim pe economie să crească și au avut, totodată, măsuri apreciate de mediul de afaceri. Atât noi, parlamentarii PSD, cât şi Executivul, suntem consecvenţi în privinţa acestor măsuri, iar salariile profesorilor şi a personalului sanitar au fost deja majorate de la 1 ianuarie 2017. Totodată, am majorat punctul de pensie, iar din 1 februarie, vânzarea imobilelor cu valoarea de până la 450.000 de lei este scutită de impozit. Nici studenții nu au fost uitați, bursele fiind majorate și acordându-li-se călătorii gratuite cu trenurile CFR pe întreaga perioadă a anului.  Alte priorități ale social-democraților sunt: acordarea de facilități fiscale pentru cetățeni (scăderea TVA, scutirea pe profitul reinvestit, eliminarea de taxe nefiscale de la 1 februarie 2017, impozit zero pe dividende), astfel încât să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc. Fiecare om care muncește din greu merită o locuință, acces la educație și servicii de sănătate de bună calitate, și, de ce nu, o vacanță pe an împreună cu familia. Suntem parte a Uniunii Europene și avem dreptul la o viață decentă.

 

- Se discută în media și la nivelul clasei politice despre nevoia de reindustrializare a țării și a încurajării firmelor romanești. Cum se poate realiza?

- Programul de guvernare PSD se axează pe o serie de aspecte care conduc la încurajarea firmelor romanești.

Informatizare: plăți exclusiv online, depunere online.

Simplificare: reducerea la jumătate a numărului de plăți, nomenclator de taxe, mai puține formulare.

Relație de parteneriat: intalniri cu Guvernul, calculul accizelor.

Echilibru în activitatea de control: creșterea rolului consultantului fiscal, informare preventive, un control pe an, legea prevenției.

Justiție pentru mediul de afaceri: instanțe specializate în materie comercială, dosarul electronic.

Garanții de la stat pentru mediul de afaceri: programe naționale, locuri de muncă în județele cu șomaj ridicat, asigurarea cash-flow-ului, etc.

 

- Prin ce mod vedeți obținerea ridicării nivelului de trai al locuitorilor din județul Cluj? Ce investiții și proiecte importante o să fie demarate anul acesta?

- Eforturile mele în activitatea de deputat s-au îndreptat spre îmbunătățirea infrastructurii, educației, sistemului medical, sportului, culturii și a economiei dejene și clujene. Sunt mulțumit că proiectul pe care l-am inițiat pentru înființarea parcului științific și tehnologic TETAPOLIS a fost adoptat și promulgat, este un pas în plus pentru județul Cluj, și mă bucur că am contribuit la acest lucru. De asemenea, voi sprjini finalizarea lucrărilor la Autostrada Translvania și construirea Spitalului Regional de Urgență, acestea fiind două proiecte deosebit de importante pentru județul Cluj și pentru întreaga regiune.

Îmi doresc ca cei pe care i-am reprezentat două mandate consecutive să remarce progresele la nivelul municipiului Dej și a comunelor arondate. Pentru Dej, vor fi prioritare construcția centurii ocolitoare a municipiului, modernizarea și construcția une săli de sport la Liceul Tehnologic “Constantin Brancuși”, modernizarea Grupului Școlar Someș Dej, construcția  unui bazin de înot,  semnalizare acustică și optică a trecerii de cale ferată OMV-sens giratoriu (prin atragerea de fonduri de la Ministerul Transporturilor) iar autoritățile locale vor avea susținerea mea în realizarea acestor obiective. Un alt proiect pentru municipiul Dej este cel privind înființarea Muzeului  Locomotivelor, propunere legislativă trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

Totodată, voi sprijini numeroase proiecte care vizează modernizarea municipiilor și comunelor din județul Cluj. Am o colaborare foarte bună cu primarii din zonă, ținem mereu legătura și astfel am ocazia să aflu care sunt problemele pe care le întâmpină oamenii de la sate. Majoritatea proiectelor pe care le voi sprijini se referă la lucrări de apă și canalizare, la modernizarea, asfaltarea și construirea de drumuri, poduri, la extinderea rețelei electrice și de gaze, construirea și modernizarea căminelor culturale, precum și reabilitarea unităților de învățământ. Consider că toți cetățenii trebuie să beneficieze de condiții bune de trai, indiferent că locuiesc în orașe sau în sate. Sper ca în acest mandat să duc la bun sfârșit atât proiectele aflate deja în procedură parlamentară, cât și cele pe care le voi promova de acum înainte.

Interviu realizat de Aurelia Vlasin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.