Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Pieptea susține transferul ELCEN către Primăria Capitalei

pieptea

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, crede că pentru rezolvarea dificultăților financiare ale sistemului de încălzire ar trebui ca Primăria Capitalei să preia ELCEN.

Viceprimarul a fost intervievat de Adevărul  unde a vorbit despre dificultățile financiare ale sistemului de încălzire și a spus că pierderile de agent termic ajung la aproape 25-30%.

Din punct de vedere financiar, costurile reale de producţie şi distribuţie a energiei termice, recunoscute de autorităţile statului – ANRE şi ANRSC, nu au fost acoperite integral din tarifele şi subvenţia încasată. În cursul zilei de joi, 15 octombrie, Primăria Capitalei a virat 30 milioane lei în contul ESCROW, contul comun al RADET şi ELCEN. Din această sumă, 32.85% vor ajunge la RADET pentru achitarea salariilor,  iar restul banilor sunt destinaţi plăţii furnizorilor de energie termică, a explicat Cornel Pieptea.

Totodată, viceprimarul Capitalei a mai spus că în urmă cu mai puţin de o lună de zile, Primăria Capitalei a trimis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o solicitare de sprijin de 300 milioane lei.

În ultima şedinţă de guvern Victor Ponta a anunţat că nu va mai finanţa niciun sistem de termoficare din ţară, oferind în schimb autorităţilor locale posibilitatea de a se împrumuta pentru acoperirea acestor costuri tot de la stat. Orice împrumut făcut pentru doar acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi nu pentru investiţii în modernizare şi retehnologizare nu este o măsură sustenabilă. Dacă privim pe termen lung, o astfel de soluţie va genera acumularea unor datorii inclusiv la nivelul primăriilor. Cu cât Guvernul transferă mai repede ELCEN-ul la Capitală, cu atât şansele de a meţine sistemul termic în echilibru în sezonul rece cresc, a mai explicat liberalul Cornel Pieptea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.