Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes pentru pelicula Comoara

Lungmetrajul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", a fost distins cu Premiul Un Certain Talent in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes de juriul prezidat de Isabella Rossellini.​

Juriul care a stabilit câştigătorii ediţiei din acest an la secţiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini şi i-a mai avut în componenţă pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare şi actriţă - Liban) şi Tahar Rahim (actor - Franţa).

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincţia pentru Cel mai bun regizor a fost câştigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producţiilor "Masaan" - regia Neeraj Ghaywan şi "Nahid" - regia Ida Panahandeh.

"Comoara" de Corneliu Porumboiu spune povestea a doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Din distribuţie fac parte Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei.

Festivalul de Film de la Cannes - ediţia 68 a început pe 13 mai şi se va încheia duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.