Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corona Brașov rămâne fără reprezentante la Campionatul Mondial de handbal, după cazul de dopaj

ASC Corona Brașov

Corona Brașov poate rămâne fără reprezentante la Campionatul Mondial de handbal feminin, care va debuta pe 30 noiembrie. În urma cazului de dopaj anchetat la echipă, staff-ul tehnic al naționalei și Federația Română ar fi decis să renunțe la toate cele patru jucătoare de la formația brașoveană, potrivit Mediafax.

Potrivit ProSport, după Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, staff-ul tehnic și Federația Română de Handbal au decis ca alte două handbaliste de la Corona Brașov, Eliza Buceschi și Daria Bucur, să nu meargă în Japonia pentru Campionatul Mondial. Forul n-ar fi riscat anularea rezultatelor sau suspendarea din competiții dacă ar fi utilizat două sportive suspecte că au încălcat regulile WADA, dar în acest caz ar fi avut de suferit jucătoarele. Dacă se va dovedi că acele ”metode interzise” utilizate la Brașov, terapie cu laser intravenos, au încălcat regulamentul WADA, iar ele ar juca la Mondiale, atunci ar risca o suspendare mai mare din activitate.

În aceste condiții, Elena Dache a fost convocată în regim de urgență, iar România pleacă la Mondiale cu 17 jucătoare.

„Elena Dache a fost convocată pentru Campionatul Mondial, pentru că trebuie să fim asigurați din toate punctele de vedere”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, pentru sursa citată.

Lotul pentru Campionatul Mondial:

Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Vâlcea)

Răsturnare de situație la Ministerul Apărării: de unde se iau bani pentru a plăti sistemul Patriot

Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)

Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Aneta Udrișitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)

Președintele Alexandru Dedu a programat pentru joi o conferință de presă excepțională. „Lucrurile continuă să nu fie plăcute, motiv pentru care joi, la ora 13:00, vom face o conferință de presă în care să spunem situația în momentul de față. Încă suntem în căutarea soluțiilor optime pentru a depăși această criză. În momentul de față aștept răspunsuri din multe părți pentru a lua decizii corecte”.

Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

"Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluţiile finale, iar aceste informaţii vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum şi consecinţele impuse", se arată în comunicatul emis de ANAD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.