Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Maghiarii ar putea renunța la rambursarea biletelor anulate pentru a sprijini mediul cultural

sciencealert.com
coronavirus

Propunerea unui locuitor din Budapesta a fost bine primită joi în rândul internauţilor ungari după ce a sugerat sprijinirea mediilor culturale prin renunţarea la rambursarea banilor pentru biletele achiziţionate la spectacolele anulate din cauza epidemiei de coronavirus, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Am şase bilete la teatru şi patru la concerte pentru următoarele săptămâni", a scris Peter Szantai pe Facebook. "Nu am de gând să cer rambursarea banilor şi sper că asta îi va ajuta pe artişti, pe managerii sălilor şi pe oamenii care pun în scenă spectacole", a adăugat bărbatul.

Hashtag-ul său #nevaltsvisszajegyet a fost distribuit de aproape 2.000 de utilizatori.

La fel ca multe ţări afectate de epidemia Covid-19, Ungaria a interzis evenimentele publice în spaţii închise cu peste 100 de persoane şi cele în aer liber cu peste 500 de persoane, decizie care a condus la anularea a numeroase spectacole.

"Mediul cultural se află deja în dificultate", a spus Szantai, care el însuşi a lucrat la organizarea de concerte. "Iar biletele reprezintă o sursă importantă de venit", a adăugat el.

În Austria, unde participarea la spectacole a fost de asemenea redusă la o sută de spectatori, un club de jazz oferă o alternativă originală: spectatori separaţi în două grupuri, unul care participă la prima parte a concertului înainte de a le ceda locul spectatorilor din al doilea grup.

"Vom încerca să ne organizăm aşa în fiecare seară, dacă este posibil", a scris Christoph Huber, directorul artistic al sălii Porgy&Bess.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.