Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Amenzi de aproape 400.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

Angajaţii MAI, împreună cu cei ai ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Transporturilor, au verificat, luni, respectarea măsurilor de protecţie sanitară la operatori economici şi persoane, aplicând 1.387 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 388.937 lei.

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat în cursul zilei de 13 iulie, 2.340 operatori economici şi 11.529 de persoane", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marţi AGERPRES.

Au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 35.100 de lei; 16 sancţiuni persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 500 de lei; 1.029 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 148.622 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 37 de sancţiuni în valoare de 35.600 de lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 4.217 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.465 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

La activităţi au participat 4.327 de poliţişti, 1.857 de jandarmi, 653 poliţişti de frontieră, 120 cadre ISU, 1.588 de poliţişti locali, 70 reprezentanţi ANSVSA, 21 inspectori ANPC, 61 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 64 angajaţi ai Ministerului Muncii, 21 oficiali din cadrul Ministerului Transportului şi 24 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.