Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Cea mai mare insulă din Filipine a fost plasată sub carantină

sciencealert.com
coronavirus

Autorităţile din Filipine au impus luni măsuri stricte de carantină la domiciliu pentru Luzon, cea mai mare insulă din ţară, unde au fost de asemenea întrerupte lucrul şi transporturile, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Guvernul intenţionează să oblige imediat cetăţenii să rămână la domiciliu, dependenţi de livrările de alimente şi medicamente. Urmează să fie permise doar serviciile şi transporturile esenţiale, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei filipineze, Salvador Panelo. 'Obiectivul final al preşedintelui este să ne salveze de noi înşine', a adăugat oficialul.

Dacă ar fi implementate complet, măsurile preconizate ar fi printre cele mai stricte din Asia. În Filipine există 140 de cazuri de coronavirus confirmate, faţă de numai 10 acum trei zile; epidemia de COVID-19 s-a soldat până acum cu 12 morţi. În zona metropolitană a capitalei Manila, interdicţia de circulaţie este în vigoare încă din weekend. A fost restricţionată imigraţia, au fost interzise adunările publice şi orice deplasări în oraş care nu sunt strict necesare, s-a recomandat distanţarea socială, au fost închise mallurile.

Aproape jumătate din populaţia de 107 de milioane a Filipinelor trăieşte în Luzon.

'Suntem soldaţii, dar suntem şi inamicul. Suntem propriii noştri duşmani. Suntem purtătorii virusului', a spus Panelo. El a dat explicaţii contradictorii despre amploarea restricţiilor de călătorie şi muncă şi despre eventuala închidere a supermarketurilor şi a precizat că băncile vor fi închise, dar bancomatele vor rămâne disponibile. 'Nu vom permite o goană după alimente şi provizii', a avertizat el.

Guvernatorul băncii centrale a Filipinelor, Benjamin Diokno, l-a contrazis însă pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rodrigo Duterte, infirmând 'zvonurile' despre închiderea băncilor.

Duterte urma să se adreseze direct naţiunii mai târziu în cursul zilei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.