Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: Cehia ar putea menţine graniţele închise timp de şase luni

cehia harta

Cehia plănuieşte să menţină graniţele închise pentru 'multe luni', a declarat duminică Roman Prymula, epidemiologul care conduce comitetul naţional de criză împotriva epidemiei, transmite dpa.

'Graniţele vor rămâne închise mai multe luni. Va depinde de situaţia din ţările vecine', a afirmat Prymula, adăugând că ar putea fi vorba de şase luni.

Cetăţenii străini vor putea să plece din ţară, dar nu li se va permite să revină, a spus Prymula la postul de televiziune Prima.

Se vor face excepţii pentru persoanele care trăiesc aproape de frontieră şi fac naveta pentru a lucra în Austria sau Germania. Dacă vor fi găsite persoane care se vor folosi în mod fraudulos de această facilitate, ea va fi retrasă, a avertizat ministrul de interne Hamacek.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Intere: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

Şoferii de TIR-uri vor fi autorizaţi să tranziteze prin punctele de frontieră pentru a asigura continuitatea fluxului de mărfuri.

Guvernul de la Praga mai intenţionează să extindă controalele stricte la deplasările cetăţenilor, instituite pentru a opri răspândirea virusului.

'Paştele nu va fi ca de obicei', a mai spus Prymula, precizând că oamenii nu îşi vor putea vizita familiile sau merge la biserică.

Cehia a înregistrat până acum 1.047 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 19 persoane fiind tratate în secţii de terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.